Paks II, tanév hosszabbítás

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2020. március 25. és április 1. között.

2020. március 24. Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

Maximálisan kihasználták a keretszámot: több mint száz hallgató részvételével zajlik a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kezdeményezett Paks II. Akadémia hat hazai egyetemen. Az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzést a Paks II. Zrt. hat intézménnyel – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel – együttműködésben hozta létre.

https://www.teol.hu/pr/kimagaslo-az-erdeklodes-a-paks-ii-akademia-irant-2267604/

 

2020. március 25. Az AI ad megoldást a zsúfolt utak kérdésére

Az okosvárossal kapcsolatban mindig azt nézem, hogy mire van társadalmi igény. És nyilvánvaló, hogy a városlakók számára a legbosszantóbb jelenség a közlekedés helyzete. Ez globális szinten is nagy kihívás, hiszen a tíz év múlva legnépesebbé váló városok között nem is nagyon ismert afrikai városok is vannak - érzékelteti az okosváros-fejlesztés aktualitását a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékének docense, Dr. Simon Vilmos.

https://autopro.hu/trend/az-ai-ad-megoldast-a-zsufolt-utak-kerdesere/328367

 

2020. március 25. A gyakorlatigényes felsőoktatási képzéseknél lesznek fennakadások

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem arra számít, hogy időre sikerül teljesíteni a kötelezettségeket: nem változnak a vizsgaidőpontok, és marad a szakdolgozat-leadási határidő is, de bekötött példányt nem kell leadni, elég az elektronikus verziót feltölteni. Lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos esetekben az összegző teljesítményértékelés (például zárthelyi dolgozat) helyett részteljesítmény-értékelést (házi feladat) alkalmazzanak az oktatók. Jó hír a hallgatóknak, hogy kombinált vizsga esetén a szóbeli rész – még a szigorlaton is – elhagyható, és kérésükre szükség esetén két héttel kitolható a vizsgaidőszak is.

https://infostart.hu/belfold/2020/03/25/a-gyakorlatigenyes-felsooktatasi-kepzeseknel-lesznek-fennakadasok

 

2020. március 25. Mutatjuk, melyik szakokon várható a tanév meghosszabbítása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szintén úgy tervezi, hogy időre teljesítik a kötelezettségeket. Itt könnyítésként lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos esetekben az összegző teljesítményértékelés helyett részteljesítmény-értékelést alkalmazzanak az oktatók. Mutatjuk, melyik szakokon várható a tanév meghosszabbítása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szintén úgy tervezi, hogy időre teljesítik a kötelezettségeket. Itt könnyítésként lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos esetekben az összegző teljesítményértékelés helyett részteljesítmény-értékelést alkalmazzanak az oktatók.

http://www.atv.hu/belfold/20200325-mutatjuk-melyik-szakokon-varhato-a-szemeszterek-meghosszabitasa/hirkereso

 

2020. március 31. Csodavárás a magyar fejekben: tényleg álom kezdő programozóként a milliós fizu?

Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja - pikírten - azt mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában, hogy megkérdezné ő az egyes bootcampek tulajait, hogy saját cégnél foglalkoztatna-e az iskolájában végzett gyorstalpalós diákot. Neked erről mi a véleményed?

https://www.penzcentrum.hu/karrier/csodavaras-a-magyar-fejekben-tenyleg-alom-kezdo-programozokent-a-millios-fizu.1091430.html

 

2020. március 31. Dr. Charaf Hassan a teljeskörű távoktatás beindításáról a BME-n és a BME VIK-en

Az ITBUSINESS podcastfolyama koronavírus rovatának legfrissebb epizódjában Dr. Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár és Mester Sándor beszélget arról, hogy a BME-n alig több mint egy hét alatt vezették be a teljeskörű távoktatást.

https://www.itbusiness.hu/technology/itb-podcast/dr.-charaf-hassan-a-teljeskoru-tavoktatas-beinditasarol-a-bme-n-es-a-bme-vik-en