távoktatás, konzorciumok, továbbtanulás

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2020. április 1. és április 8. között.

2020. április 01. Dr. Charaf Hassan a teljeskörű távoktatás beindításáról a BME-n és a BME VIK-en

Az ITBUSINESS podcastfolyama koronavírus rovatának legfrissebb epizódjában Dr. Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár és Mester Sándor beszélget arról, hogy a BME-n alig több mint egy hét alatt vezették be a teljeskörű távoktatást.

https://www.itbusiness.hu/technology/itb-podcast/dr.-charaf-hassan-a-teljeskoru-tavoktatas-beinditasarol-a-bme-n-es-a-bme-vik-en

 

2020. április 1. Új forgalomirányítási rendszer fejlesztését támogatja az NKFI Hivatal

A projekt összköltsége meghaladja az 1 milliárd forintot. A Főmtervhez konzorciumi tagként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is csatlakozott.

https://webradio.hu/hirek/kek-hirek/uj-forgalomiranyitasi-rendszer-fejleszteset-tamogatja-az-nkfi-hivatal

 

2020. április 02. Az MNB – BME együttműködés keretében mobilapplikációt terveztek a jövő fejlesztői

„Bank to the Future” címmel első alkalommal került meghirdetésre a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése keretében egy mobilapplikáció tervező Design Sprint verseny, amelynek célja különböző tanulmányi, szakmai hátterű hallgatók csoportos feladatmegoldása a pénzügyi élet kihívásaihoz, a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez, illetve az MNB Pénzmúzeum projekt interaktív megvalósításához kapcsolódóan. A verseny döntőjére 2020. március 31-én, digitális eszközök alkalmazása segítségével került sor a BME, a Pénziránytű Alapítvány és az MNB szakértőiből álló zsűri részvételével.

https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2020-evi-sajtokozlemenyek/az-mnb-bme-egyuttmukodes-kereteben-mobilapplikaciot-terveztek-a-jovo-fejlesztoi

További megjelenés:

https://www.origo.hu/gazdasag/20200401-mnb-kiosztottak-a-bank-to-the-future-dijakat.html

 

2020. április 02. Innovatív építőipari megoldásokra nyert támogatást a Strabag vezette konzorcium

Építőipari munka automatizálásának, digitalizációjának kutatására, fejlesztésére, a projekt nyomon követésére nyert mintegy egymilliárd forint támogatást a Strabag Építőipari Kft. vezette konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejleszté si és Innovációs Hivatal (NKFIH) piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázatán - közölte a Strabag csütörtökön az MTI-vel.A Strabag Építő Kft. vezette konzorcium tagja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.

https://webradio.hu/hirek/gazdasag/innovativ-epitoipari-megoldasokra-nyert-tamogatast-a-strabag-vezette-konzorcium

 

2020. április 02. Az érettségi időpontja részletkérdés, vannak ennél nagyobb problémák is

Jó lenne, ha nem csúszna nagyon az érettségi, de akkor is elindulhatna ősszel a szemeszter, ha legkésőbb augusztusra, a pótfelvételik szokásos idejére vizsgáznak a diákok – mondta a hvg.hu-nak Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

https://hvg.hu/itthon/20200402_erettsegi_koronavirus_jarvany