pályázatok, informatikus képzés, biopolimer csomagolás

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2020. január 15. és 22 között.

2020. január 15. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött a Schönherz Iskolaszövetkezettel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2018 szeptemberében hazánkban elsőként indította el a BProf üzemmérnök-informatikus alapképzést, melynek képzési időtartama hat szemeszter. A

http://www.minuszos.hu/bme-schonherz-egyuttmukodes/

 

2020. január 15. Érettségire ösztönző matematikaverseny indul

Elindult a BME Természettudományi Kara által indított, 9-12. évfolyamosok érettségi felkészülését ösztönző matematikaverseny. A programhoz bárki, bármikor csatlakozhat a BME Alfa honlapon.

https://ujbuda.hu/ujbuda/erettsegire-osztonzo-matematikaverseny-indul

 

2020. január 115. Ezzel a játékkal eldöntheted a kínzó kérdést: építő vagy, vagy építész?

Én sosem jártam a Műegyetemre, mármint tanulni. Bulizni viszont sokat voltam ott, és az egyik első dolog, amit ott kocsmázás közben megtanul az ember, hogy nagyon nem mindegy, hogy valaki építő vagy építészkarra jár. "Építő? Ugyan már! Építész? Ne röhögtess!" - mindkét szakma képviselője képes hosszú perceken át gyalázni a másikat, közben egyik sem tud meglenni a másik nélkül.

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/15/epito_epitesz_felveteli_palyavalasztas_bme_muegyetem_jatek/

 

2020. január 16. Az értéktervezéstől az ötletgazdálkodásig: Szakmakultúra Konferencia a BME-n

Január 30-án rendezi a Gépipari Tudományos Egyesület az V. Gépészeti Szakmakultúra Konferenciáját, ahol az eddigiekhez hasonlóan a termék- és értéktervezés, a dizájn, a szimuláció, a méréstechnológia legújabb trendjeivel, eredményeivel lehet megismerkedni a szakma legjobb képviselőinek előadásain keresztül.

https://autopro.hu/szolgaltatok/a-szimulaciotol-az-ertektervezesig-szakmakultura-konferencia-a-bme-n/261965

 

2020. január 16. Várakozáson felül teljesít a műegyetemi zsebműhold

A SMOG-P-t naponta négy-öt alkalommal láthatják a magyar szakemberek, összesen mintegy negyven-ötven percnyi hozzáférési idővel.

https://ujbuda.hu/ujbuda/varakozason-felul-teljesit-a-muegyetemi-zsebmuhold

 

2020. január 16. Félmiliárdból fejlesztett újfajta csomagolást a DS Smith és a Polifoam

Konzorcium keretében a DS Smith Packaging Hungary Kft, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Polifoam Műanyagfeldolgozó Kft. összesen 552,21 millió Ft támogatást nyert el az „Értéknövelt, multifunkcionális biopolimer csomagolási rendszer kifejlesztése és gyártástechnológiájának megtervezése” projekt megvalósítására. A projekt az NKFI Alap keretében valósult meg.

https://autopro.hu/szolgaltatok/felmiliardbol-fejlesztett-ujfajta-csomagolast-a-ds-smith-es-a-polifoam/262267

 

2020. január 17. Január végéig kereshetnek informatikust a cégek a BME-n

2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat – áll a BME közleményében.

https://figyelo.hu/hirek/januar-vegeig-kereshetnek-informatikust-a-cegek-a-bme-n-67099/

További megjelenés:

http://hirvonal.hu/hir/3168069

https://m.hirstart.hu/hk/20200117_januar_vegeig_jelentkezhetnek_az_informatikushiannyal_kuzdo_cegek

http://frisshirek.biz/gazdasag/kapkodnak-az-informatikusokert-mar-csak-par-napig-lehet-ertuk-sorba-allni-a-bme-nel

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200117/kapkodnak-az-informatikusokert-mar-csak-par-napig-lehet-ertuk-sorba-allni-a-bme-nel-412817

 

220. január 20. A Műegyetemen végzettek jól keresnek

Agrártudományokat a Corvinuson, természettudományt pedig a Műegyetemen érdemes tanulni, itt a legmagasabb ugyanis a pályakezdők átlagkeresete – derül ki az Oktatási Hivatal friss jelentéséből, amely szerint a két képzési területet évről évre kevesebben választják. Kiderült az is, hogy nyelvvizsga hiánya ­miatt a Nyíregyházi Egyetemen ragad be a legtöbb diploma, az idegen nyelvekkel főként a földrajz szakosoknak gyűlik meg a bajuk.

https://magyarnemzet.hu/belfold/a-muegyetemen-vegzettek-jol-keresnek-7687238/

 

2020. január 21. A jövő mérnökeit támogatja a Duna Aszfalt

A pályázati felhívásra 2020. február 15-ig jelentkezhetnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a győri Széchenyi István Egyetem aktív hallgatói jogviszonyú, nappali munkarendű, alapszakos, közlekedési létesítmények vagy közlekedésépítési specializációt választó, 3. vagy 4. éves hallgatói.

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/mernok-tamogatas-duna-aszfalt.698829.html

További megjelenés:

https://hvg.hu/gazdasag/20200121_szijj_laszlo_utepites_tehetseggondozas_duna_aszfalt

https://168ora.hu/penz/szijj-lazlzo-duna-aszfalt-tehetseggondozas-utepites-izgalom-osztondij-180740

 

2020. január 22. Tartószerkezet-rekonstrukciós szakmérnöki képzés a BME-n

A tartószerkezet-rekonstrukciós és műemléki feladatok egyre nagyobb mértékben jelennek meg a tartószerkezet-tervezők munkái, feladatai között. A BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszéke ezért szakmérnöki képzést indít Tartószerkezet-rekonstrukciós Szakirányú Továbbképzési Szak néven.

http://bamernok.hu/Tartoszerkezet-rekonstrukcios-szakmernoki-kepzes-a-BME-n