Sport

 
A Műegyetem sportolásra alkalmas létesítményparkja egyedülálló a felsőoktatásban a campus közeli sportlétesítményeivel (BME Sportközpont, BME Sporttelep). Emellett kollégiumi tornatermeink is megfelelő helyszínt biztosítanak a sportok szerelmeseinek.
 
 
 
A Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1897-ben alapított klubja, az ország egyik legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező sportegyesülete.
 
 
 
 
 
 
A campus közepén elhelyezkedő, korábbi csarnoképületből átalakított, a legmodernebb sportberendezésekkel felszerelt sportlétesítmény már közel 3852 négyzetméteren fogadja a sportolni vágyó hallgatókat, oktatókat, egyetemi polgárokat, nemcsak a Műegyetemről. Ugyanakkor a BME-sek kedvezményesen tudnak bérletet váltani.
 
A Sportközpont torna- és teremfoci termet, fallabda pályákat, továbbá küzdősport-termet (cselgáncs, jógaoktatás), fitness- és konditermet, aerobik, spinning és falmászó, teremfoci részlegeket foglal magába. 

A termekben hétköznapokon 15 óráig testnevelés órák zajlanak. Uttána, valamint hétvégente van lehetőség a tornatermek bérlésére. A termek időbeosztásáról, az árakról és a különböző hallgatói kedvezményekről részletes információt talál a https://bmesport.hu weboldalon.

A különböző sportszer-támogatásokról, hallgatói teremigénylésekről, valamint sportösztöndíjakról az Egyetemi Hallgatói Képviselet oldala nyújt tájékoztatást.

 

Az Egyetem hivatalos sportegyesülete 1897-es alapítása óta igyekszik kiszolgálni az Egyetem diákjainak, dolgozóinak sportolási igényeit mind szabadidős, mind versenysportok terén, mára azonban az utánpótlás-nevelés is fajsúlyossá vált. Ugyanakkor az egyesület nyitott, jelentős számban vannak tagjaik között, ill. veszik igénybe szolgáltatásaikat más felsőoktatási intézmények hallgatói, az egyetemen végzett mérnökök, gyermekeik és a városkörnyék lakói is, az óvodás kortól a nyugdíjas korig. Igazolt tagjaik száma eléri az 1000 főt, és szolgáltatásaik révén is legalább ennyien kapcsolódnak az egyesülethez.

A MAFC több mint ötven szakosztálya lefedi a hazai sportágak legnagyobb hányadát, amelyek között remélhetőleg mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, az NB I.–től egészen a hobby sportig.