Ismeretterjesztő cikkpályázat a BME oktatóinak, kutatóinak, hallgatóinak

Megjelent a BME, a Pro Progressio Alapítvány, illetve az Élet és Tudomány felhívása a műszaki tudományok legfrissebb eredményeinek és kérdéseinek megismertetésére, népszerűsítésére.

A pályázatra olyan, kutatási projektekhez vagy TDK dolgozatokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő írásokat várnak, amelyekben a pályázók közérthető módon mutatják be saját kutatásukat, annak célját, módszerét, eddigi vagy várható eredményeit és tudományos vagy gyakorlati hasznosíthatóságának lehetőségét.

A pályázatok beküldésének határideje 2019. március 18.

A pályázatot két kategóriában: BME kutató és BME hallgató kategóriában hirdették meg.

A pályázaton indulhat:

  • minden olyan tudományos kutató vagy egyetemi oktató, aki a BME-vel alkalmazottként jogviszonyban áll;
  • minden, a BME teljes idejű alapképzésében, mesterképzésében, egységes osztatlan, doktori képzésében aktív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató.

A díjazott írásokat az Élet és Tudomány megjelenteti, a díjazottak kutatási tevékenységük további eredményes folytatása érdekében elismerésben (hallgatók esetében ösztöndíjban) részesülnek.

A díjak/ösztöndíjak összege kategóriánként:

Kutatók:  
1. helyezett: 125 000 forint
2. helyezett: 100 000 forint
3. helyezett: 75 000 forint
Hallgatók:  
1. ösztöndíj 100 000 forint
2. ösztöndíj 75 000 forint
3. ösztöndíj 50 000 forint

Az írásokat a pályázat meghirdetői által felkért, a BME-n oktató tekintélyes kutatókból, valamint az Élet és Tudománnyal kapcsolatban álló tudományos újságírókból álló zsűri bírálja el. A zsűri fenntartja magának a jogot a díjak megosztására a rendelkezésre álló kereteken belül.

Mind a díjazásban részesült, mind a nem díjazott, de közlésre érdemes írásokat az Élet és Tudomány szerkesztett formában, ellenszolgáltatás nélkül fogja megjelentetni.

A pályázat benyújtása e-mailen lehetséges, az alábbi két cím mindegyikén: eltud@eletestudomany.hu és ppai@mail.bme.hu. (A pályázó tüntesse fel: BME – ÉT cikkpályázat.)

A jelentkezők írásbeli értesítést kapnak a pályázat eredményéről. A díjátadás 2019 tavaszán a BME-n lesz. A felhívás további részletei a Pro Progressio Alapítvány honlapján érhetők el.

– GI –