Idén is díjazzák a doktori kutatási területek kiemelkedő művelőit a Műegyetemen

A BME Egyetemi Doktori Tanács és Habilitációs Bizottság ismét meghirdette a BMe Kutatói Pályázatot. A beadási határidő: június 30.

A BMe Kutatói Pályázat és a hozzá kapcsolódó felhívás célja idén is a BME hallgatói és doktoranduszai kutatási eredményeinek szélesebb körben megjelenítése, és az egyes kutatási területek bemutatása (angol és magyar nyelven) az interneten. A pályázaton pénzjutalmat kaphatnak a sikeres doktori témák művelői, és a BME portálja is bemutatja eredményeiket.

Mihály György, az Egyetemi Doktori Tanács és Habilitációs Bizottság (EHBDT) elnöke a bme.hu-nak korábban elmondta: ez a pályázat elősegíti mind a hazai ismeretterjesztést, mind a BME kutatási témáinak nívós megjelenítését a nemzetközi kutatási térben.

A pályázatot  évente egyszer hirdetik meg olyan doktori hallgatók és doktorjelöltek részére, akik még nem töltötték be a 35. életévüket és a benyújtás időpontjában még nem rendelkeznek PhD fokozattal.

Részletes pályázati felhívás

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. június 30. (hétfő) 24:00

Az EHBDT 2010 óta minden évben pályázatot hirdet a kutatási eredmények szélesebb körű megjelenítésére, az egyes kutatási területek bemutatására az interneten keresztül.

Első alkalommal 19 hallgató és 6 tudományos műhely pályázott a BMe keretei között. 2011-ben 24 hallgató és 4 tudományos műhely/labor pályázott, 2012-ben pedig már 42 hallgató nyújtott be pályaművet. A tavalyi felhívásra 28 doktorandusz hallgató nyújtott be pályaművet, az eredményhirdetésről a bme.hu is beszámolt.