Díjeső a műegyetemi campus albumnak

A „Műegyetem – a történeti Campus” című albumot többszörösen díjazták a Szép Magyar Könyv 2013 versenyben.

„Komoly szolgálatot tesz a könyv a campus építészeti értékeinek bemutatásában” - hangsúlyozta a miniszterelnöki különdíjat átadó Granasztói György. A kormányfő megbízottja méltatta a kiadvány visszafogottságát, valamint a feltűnően szép és gazdag képanyagot, amely „nem tolakszik”. „Hosszú ideig gyönyörködtem a gyönyörű lépcsőházak, korlátok, kilincsek fotóiban” – tette hozzá.

A Műegyetem történeti campusáról készült reprezentatív album az ismeretterjesztő kiadványok mezőnyében is díjat kapott. A Szép Magyar Könyv elismeréseket a 85. Ünnepi Könyvhét nyitó napján a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át.

A kiadvány szerzői a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék oktatói (Gy. Balogh Ágnes, Frey György Péter, Kalmár Miklós, Kiss Zsuzsanna Emília, Zsembery Ákos), akik az építészek munkásságát, valamint a telek, az építési folyamat és az egyes épületek történetét dolgozták fel sok éven át tartó kutatómunkával. A kötetet Armuth Miklós, a Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék egyetemi docense és Lőrinczi Zsuzsa építész szerkesztette.

A kiadványról, amelyet idén a Magyar Kultúra Napján mutattak be az egyetemen, a bme.hu is beszámolt.