Mottó: "Csak egy jó ötlet és kész az üzlet!"

Az „Ötlettől az üzletig” címmel hirdetett innovációs ötletversenyre várják a Műegyetem hallgatóit. A határidő: szeptember 30.

A BME Hallgatói Innovációs Központ, a Műegyetemi Technológiai és Tudástranszfer Iroda és a Pro Progressio Alapítvány által meghirdetett innovációs projektversenyre olyan üzletileg hasznosítható elképzelésekkel lehet jelentkezni, amelyeket a pályázók a közeljövőben mindenképp szeretnének megvalósítani, és ehhez partnerekre, segítségre van szükségük. A versenyre egyénileg vagy csapatban lehet nevezni a termékötlettel vagy annak prototípusával, illetve a hasznosítás marketingkoncepciójával.

A második fordulóba továbbjutó projektek jelentős természetbeni, szükség esetén pénzügyi támogatást kaphatnak (pl. esetleges szabadalmaztatási költségekre, konzultációra piaci tapasztalattal bíró mentorokkal, a projekt tagjainak innovációs/üzleti továbbképzésére, a vállalkozások beindítására, illetve a kezdő vállalkozások fellendítésére).

A legjobbnak ítélt két projekt benyújtói a „BME 2014. évi kiemelkedő innovációs projektje” oklevelet és a Pro Progressio Alapítványtól további, pályázatonként 300.000 Ft tanulmányi vagy kutatói ösztöndíjat kapnak. Amennyiben a díjazott projektet oktató kezdeményezésére adták be, és az oktatói ajánlást is csatolták a pályázathoz, az oktató külön 100.000 Ft ösztöndíjat kap.

A pályázat beadásával és elbírálásával kapcsolatos további részletek itt olvashatók.