Három nap a pályaválasztás előtt álló fiatalokért az Educatio Kiállításon

Megújult arculattal várja a BME az érdeklődőket az új helyszínen, több kiállítóval és programmal rendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon Január 19-21 között.

„Az egyik legnagyobb hazai felsőoktatási intézményként értékes és piacképes tudást kínálunk hallgatóinknak, szinte valamennyi karunk élen áll saját képzésének sorában. Ezt az üzenetet szeretnénk eljuttatni minél több pályaválasztás előtt álló diáknak és szüleiknek” – foglalta össze Keresztes Péter, a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) igazgatója. Az Educatio kiállításon a Műegyetem önálló standdal jelenik meg, és az intézmény nyolc karának teljes képzési kínálatát bemutatják az érdeklődőknek.

18 ország mintegy 200 kiállítójának részvételével, bővített programkínálattal és új, nagyobb helyszínen, a budapesti Hungexpon rendezik meg a legnagyobb hazai oktatási seregszemlét, a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Célja, hogy a pályaválasztók jobban megismerjék a felsőoktatásban és a továbbképzésekben rejlő lehetőségeket, az intézményeket, az ösztöndíj-lehetőségeket, a duális képzéseket, a nyelviskolákat, a hallgatói életet, és karrierépítési tanácsokkal is várják a fiatalokat.
Idén nemzetközi szereplők is megjelennek a kiállítók között. A szervezők egy regionálisan ismert, közép-európai térségben mérvadó szakmai oktatási rendezvénnyé kívánják emelni az ingyenesen látogatható kiállítást, amelyre idén 40 ezer érdeklődőt várnak.

A rendezvény helyszíne:
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „G” csarnok (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)
Kapunyitás regisztrált csoportoknak: 9:00-9:45-ig, a többi látogatónak 10:00 órától.
A rendezvény minden nap 17:00 órakor zár.

Bővebb információ és részletes program.

„Büszkén képviseljük a kiállításon a Műegyetemet, amelynek nyolc karán 24 ezer hallgató folytat műszaki, informatikai, gazdasági, természet- és társadalomtudományi tanulmányokat. Hallgatóink tehetsége és képzéseink színvonala kiemelkedik a nemzetközi intézmények rangsorában is: a brit „THE” című hetilap 2016-os világranglistáján az előző évhez képest csaknem 70 helyet lépett előre a Műegyetem a piaci bevétel és a tudástranszfer területén. BME-s hallgatónak lenni kihívás, ám megéri a befektetett energia. Piacképes és biztos tudásra lehet szert tenni” – fogalmazott Keresztes Péter.

A Műegyetem oktatói, szervezeti egységei hat alkalommal tartanak előadást az érdeklődőknek. Január 19-én, csütörtökön 13:30-13:55-ig Kiszely István, a BME GTK Idegen Nyelvi Központ BME Nyelvvizsgaközpont és Nyelviskolájának vezetője ismerteti az újdonságokat a BME nyelvvizsgarendszereiben. 15:30-15:55-ig Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja „A dolgok internete, avagy az okos városok” címmel tart előadást. 16:00-16:25-ig Németh Edit, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar oktatási dékánhelyettese a BME GTK képzési és ösztöndíjprogramját mutatja be. Január 20-án, pénteken 12:00-12.25-ig Fischer Márta, a BME GTK Idegen Nyelvi Központ Tolmács- és Fordítóképző Központjának igazgatója bemutatja az újdonságokat a BME Tolmács- és Fordítóképzésében. Január 21-én, szombaton 14.30-14:55-ig megismétli előadását Németh Edit, és 15:00-15:25-ig Lovas Tamás, a BME Építőmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese „Miért legyél építőmérnök?” címmel tart előadást.

TSZ - TJ

Fotó forrása: Educatio Szakkiállítás