A BME üdvözli az EMMI döntését

Józsa János, az Egyetem rektora rövid közleménye az intézmény egységének megőrzésére vonatkozó fenntartói döntés után.

A BME üdvözli az Egyetem egységének megőrzésére vonatkozó fenntartói döntést, amely elismeri az Egyetem közösségének az egység megőrzése érdekében tett erőfeszítéseit.

Mára világossá vált, hogy a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) munkatársainak és hallgatóinak döntő többsége is a BME-n látja biztosítva jövőjét. Elismerésre méltó, hogy a kar dolgozóinak több mint kétharmada ezt aláírásával hitelesítve az EMMI felé közvetlenül is kifejezte.

Alapvető célunk a nyugodt egyetemi légkör, valamint az előírásoknak megfelelő működés helyreállítása. Ezt segítette elő a tényleges problémákat feltáró, azok kompromisszumos megoldására irányuló, Pap László professzor és Faigl Ferenc professzor által vezetett két bizottság kitartó és alapos munkája.

A GTK-n folyó magas színvonalú oktatás és kutatás feltételeit és kereteit – a fenntartói döntéssel összhangban –€az Intézményfejlesztési Tervben lefektetett elvek, a strukturális és vezetési problémák megoldásának alapvető irányait pedig a Konzisztórium határozatai jelölik ki.

 

Józsa János, a BME rektora