Elhunyt Szikora Béla, a VIK Elektronikai Technológia Tanszék docense

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara saját halottjának búcsúztatása 2017. február 15-én lesz Szegeden.

Szikora Béla 1953-ban született, 1976-ban szerzett villamosmérnöki oklevelet a Műegyetemen. 1977-től volt az Elektronikai Technológia Tanszék oktatója (1984-ig tanársegédként, majd 2001-ig egyetemi adjunktusként, azt követően pedig egyetemi docensként).

Széleskörű kutatási területei a villamosmérnöki szakmától a gazdaságinformatikáig terjedtek. A tanszék megalapozott kompetenciaterületei közül több is a nevéhez fűződik. Oktatási tevékenységét és kutatói figyelmét az évek alatt a vékonyréteg technológiák kutatására, a vállalatirányítási rendszerek, valamint a gazdaságinformatikus-képzés fejlesztésének szentelte. 2016-ban Apáczai Csere János-díjban részesült kiemelkedő munkájáért.

Szikora Béla több szakmai szervezetben is munkálkodott (Híradástechnikai Tudományos Egyesület, Eötvös Loránd Fizikai Társulat Vákuumfizikai Szakcsoport, European Physical Society, Magyar Mikroszkópos Társaság, Magyar Vákuum Társaság).

(A tanszék külön buszjáratot indít a temetésre, a szabad helyek számáról az admin@ett.bme.hu e-mail címen lehet érdeklődni.)