Ismét megtartják a Lányok napját a BME-n

2018-ban hetedik alkalommal szervez az intézmény különleges programokat, hogy népszerűsítse a középiskolás diáklányok körében a mérnöki, műszaki életpályákat.

Idén is várja a műszaki tudományok iránt érdeklődő lányokat a Műegyetem 2018. április 26-án, a Lányok Napja rendezvényre. A Gépészmérnöki Kar, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, valamint a Villamosmérnöki és Informatikai Kar izgalmas bemutatókkal, laborlátogatásokkal készül a rendezvényre, hogy megmutassa: a lányoknak is van helyük a műszaki tudományok világában.

Az esemény alkalmával a látogatók többek között megismerkedhetnek az érzelemfelismerő rendszerekkel, 3D video készítésével, beszédakusztikával, orvostechnikai fejlesztésekkel, programozhatnak mobiltelefont, találkozhatnak okos babákkal. A bátrabbak kipróbálhatják a szélcsatornát, de vasúti forgalmat is irányíthatnak szimulátor segítségével, vagy testközelből nézhetik meg az egyetem önvezető autóját.

A több mint 30 izgalmas, interaktív bemutató révén a lányok képet kaphatnak a mérnöki munka sokszínűségéről, megismerhetik a különböző szakterületek érdekességeit, sajátosságait, és arra is választ kaphatnak, hogy mire használják a LEGO robotokat a logisztikai mérnökök.

Az érdeklődők a www.lanyoknapja.hu oldalon regisztrálhatnak, ahol nincs más dolguk, csak elküldeni jelentkezésüket a Műegyetem programjára, aztán pedig rácsodálkozni, hogy mennyi izgalmat is rejt a tudomány.

Találkozzunk április 26-án a Műegyetemen!

Forrás: Gépészmérnöki Kar, Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Villamosmérnöki és Informatikai Kar