Látogatórekord a XII. BME Egyetemi napokon

3 nap, 4 színpad, több mint 60 fellépő Budapest egyik legnagyobb szabadtéri zenei fesztiváljának mérlege, amelynek bulijaihoz még a nyárvégi időjárás is kedvezett.

„Minden eddigi várakozásunkat felülmúlta az a tömeges érdeklődés, amit tapasztaltunk a XII. BME Egyetemi Napok iránt: már jóval az esemény előtt elkeltek a többnapos bérletek, az early bird jegyek, és napijegyeket is már csak korlátozott számban tudtunk biztosítani a helyszínen. Idén egyetlen napon több látogatónk volt, mint 2008-ban az egész rendezvény alatt” – összegezte a bme.hu kérdésére Orbán Balázs főszervező, aki pontos adatokkal a közeljövőben szolgál majd.

A Sziget Fesztivál után Budapest második legnagyobb belépőjegyes szabadtéri zenei eseményét idén is a lágymányosi kampuszon, az Infopark egyetemi területén rendezték meg, ám ezúttal komfortosabb helykihasználással, professzionális akusztikus környezettel, megújult dekorációval, több kiszolgálópulttal és színesebb kulturális programkínálattal várták a vendégeket. A visszatérő fellépők között szerepelt a Wellhello, a Brooklyn Bounce, a Kozmix, Dévényi Tibi bácsi, és voltak új meghívottak, mint például két nemzetközi sztárvendég Julian Jordan és a Subfocus formáció, a Dal-győztes AWS, valamint a metal kedvelőinek táborában népszerű Apey & the Pea. A zenészek, együttesek egy része rövid videóüzenetben is köszöntötte, valamint az új programok, szolgáltatások kipróbálására buzdította a fiatalokat az esemény Facebook-oldalán.

Orbán Balázs elmondta, valamennyi zenei irányzat kedvelői megtalálták a nekik tetszőt: egyszerre négy helyszínen léptek fel a rap, a house, a disco, az elektronikus, a pop és az alternatív rock stílus képviselői, emellett minden este lemezlovas zárta a programot, némelyikük az egykori egyetemi bulik retro hangulatát idézve.

Újdonság volt a hazai borkultúrát bemutató borudvar és az az óriáskivetítő, amelyen a magyar-görög Nemzetek Ligája-futballmérkőzést követhették a focirajongók. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is helyet biztosítottak a szervezők a „food truck”- étkeztetésnek, amely lehetőséget adott az egyedi kialakítású járművekben, az úgynevezett guruló büfékocsikban a minőségi, különleges ételek és italok elkészítésére, értékesítésére.

A rendezők ügyeltek a maximális biztonságra: szigorú feltételekhez kötötték a belépést és magasabb létszámú személyzettel figyeltek a rendre. „A fesztiválon nem történt olyan eset, amelyhez a rendőrség vagy a mentők segítségét kellett volna kérnünk. Ez egy több tízezres látogatószámú eseménynél példaértékű” – osztotta meg a főszervező.

Az eseményen idén sem volt szükség készpénzre – kivéve a jegyvásárlásnál a helyszínen –, ugyanis a vendégek a programokon a saját maguk által feltöltött HelloPay kártyával tudták rendezni számlájukat.

„Évről évre értékeljük a rendezvényt és egyre tökéletesebb, a mai kor igényeinek megfelelő nyílt napok megszervezésére törekszünk. Már most látom, hogy a környezet tisztasága tekintetében milyen fejlesztéseket kell elvégeznünk jövőre, valamint a gasztrokultúra területén is határozott, jövőbe mutató elképzeléseink vannak. Figyelemmel kísérjük a látogatói visszajelzéseket, amelyekből a következő évben építkezünk majd – árulta el Orbán Balázs, hozzátéve, hogy már az idei Egyetemi napok előtt megkezdték a 2019-es fesztivál rendezését. A főszervező kijelentette: „a célunk nem lehet más, mint az, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk valamennyi műegyetemi polgárnak elérhető áron. Bízom benne, hogy a következő esztendőben szeptember 10. és 12. között újabb szintet lépünk és 3 napos teltház lesz a helyszínen”.

TZS-GI

Fotó: XII. BME Egyetemi Napok Facebook oldal, Műhely szerkesztőség