Idén is kitárja kapuit a Műegyetem

Egyedülálló tájékozódási lehetőséget adunk a pályaválasztás előtt állók számára, hiszen a BME teljes képzési kínálata áttekinthető egy helyszínen egyetlen nap alatt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2018. november 30-án, pénteken nyílt nappal várja a műszaki, informatikai, gazdasági, természet- vagy társadalomtudományi területen továbbtanulni vágyó középiskolás diákokat, szüleiket, tanáraikat, felsőfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőket, és természetesen azokat is, akik még nem döntötték el, milyen pályát válasszanak.

A nyílt nap programjainak legfontosabb célja, hogy látogatóik közvetlen tapasztalatot szerezzenek a Műegyetemen zajló képzésekről, programokról és a hallgatói életről. A laborlátogatások, ismeretterjesztő előadások, kari tájékoztatók remek lehetőséget teremtenek erre. Emellett a felvételihez kapcsolódó kérdéseikre is pontos választ kaphatnak.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely a szervező Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) honlapján elvégezhető. Jelentkezési lapot kitölteni kizárólag a diákoknak kell, a kísérőknek nem.

Az érkezés előtti napokban érdemes tájékozódni a Műegyetemről a honlapon és a kari weboldalakon és összegyűjteni a kérdéseket, amelyek a nyílt napon közvetlenül feltehetők, vagy elküldhetők a nyiltnap@hszi.bme.hu-ra. Érdeklődni az esemény Facebook-oldalán is lehet.

Az előzetes, online regisztrációt követően a nyílt napon személyesen is be kell jelentkezni a kijelölt műegyetemi bejelentkezési pontok egyikén 8:00-14:00 óráig.

A helyszínek: a K, CH, St épületek (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.), valamint az I és Q épületek (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

A program itt elérhető, emellett a Műegyetem hivatalos mobilalkalmazása, a BME APP is hasznos információkkal szolgál az érdeklődő középiskolásoknak, valamint segít a campus feltérképezésében.

Még több tájékoztatás a frissen elkészült Felvételi kalauz 2019 c. műegyetemi kiadványban található, amelyhez a nyílt napon bárki hozzájuthat, emellett elektronikusan is elérhető a bme.hu aloldalán.

-GI-