Az Educatio kiállításon is várja a felvételi előtt állókat a BME

Az intézmény rektorától, oktatóitól és diákjaitól tudhatnak meg többet az érdeklődők a magas színvonalú műegyetemi képzésről Magyarország legnagyobb felsőoktatási seregszemléjén.

A BME valamennyi kara egy helyen, a Hungexpo „A” csarnokának GF02-es standnál várja a továbbtanulást választó fiatalokat, szüleiket, tanáraikat a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon (Educatio) 2019. január 10-12. között, ahol közvetlenül a Műegyetemen tanulók és a hallgatói képviselet tagjai tájékoztatják a résztvevőket az intézmény oktatási és tudományos eredményeiről, az elérhető szakokról, duális képzésről, a kollégiumi elhelyezés rendjéről, a diákokat érintő pályázatokról és a diploma megszerzése utáni munkaerőpiaci lehetőségekről. A még bizonytalan pályaválasztóknak a rendezvényen folytatott beszélgetések segítséget nyújthatnak a február 15-i felsőoktatási felvételi jelentkezési határidőig a döntés meghozatalában. (A rendezvény teljes standtérképe az esemény weboldalán érhető el – szerk.)

A kitelepült felsőoktatási intézmények standjainál nemcsak a pályaválasztás előtt állók számíthatnak hasznos információkra, hanem a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók is, akik megismerkedhetnek az oktatás legfontosabb módszertani újításaival. A résztvevők mindhárom nap különféle prezentációkon tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, irányiról, és a kiállítók nyújtotta képzési, szakmai lehetőségekről.

Az esemény mindhárom napján lesznek műegyetemi előadások, amelyeket a rektor és kari oktatók tartanak:

Január 10. (csütörtök)

10:30-10:55 Lógó Emma és Nemeslaki András (BME GTK) - Vissza a kiberjövőbe: hogyan függnek össze a BME GTK-s tanulmányok az időgéppel
14:00-14:25 Lovas Tamás (BME ÉMK) - Lendületben az építőmérnök-képzés a Műegyetemen

Január 11. (péntek)

13:00-13:25 Számolj velünk! BME diploma - a legjobb ajánlólevél! (Hallgatói Képviselet, TTK, GTK)
13:30-13:55 Számolj velünk! BME diploma - a legjobb ajánlólevél! (ÉMK, ÉPK, VBK)
14:00-14:25 Számolj velünk! BME diploma - a legjobb ajánlólevél! (GPK, KJK, VIK)

Az előadás-sorozat végén Józsa János rektor tart zárszót.

Január 12. (szombat)

12:00-12:25 Németh Anikó (BME GTK Idegen Nyelvi Központ, BME Tolmács- és Fordítóképző Központ) - Szaknyelv, nyelvvizsga, szakfordítás: ezért is érdemes a BME-t választani!

A Műegyetem iránt érdeklődőknek a bme.hu oldalán összefoglaltuk a legfontosabb felvételi információkat.

A 20.000 négyzetméteren megrendezett ingyenes eseményen több mint 50.000 látogatóra számítanak a szervezők. A csaknem 200 kiállító között 50 hazai felsőoktatási intézmény, külföldi iskolák, tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények és vállalatok is megtalálhatók. (A kiállítók teljes listája tematikus szűrési lehetőséggel a rendezvény honlapján elérhető – szerk.)

Technikai információk a rendezvényről és a helyszín megközelítéséhez:

Az esemény időpontja: 2019. január 10-12., nyitvatartás: 10-17 óra
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont "A" csarnok (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)
Belépés és kilépés: Főbejáraton (I. kapu) felől.

Megközelítés:

2-es metróval: az Örs vezér térig, onnan a 10-es busszal (megálló: Vásárközpont, főbejárat, I. kapu) vagy gyalogosan a Pillangó utcai metrómegállótól (kb. 15 perc). A 10-es busz a kiállítás ideje alatt sűrítve közlekedik.
37 vagy 37A villamossal: a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából.

Személygépkocsival: a belváros felől a Kerepesi útról vagy az Örs vezér tere - Fehér út útvonalon.
Kerékpárral: a Kerepesi út vagy a Fehér út felől az Albertirsai úton.
Vonattal: a Keleti pályaudvarról Kőbánya felső állomás.

TZS-GI