Ismét Mérnökbált rendeztek a Műegyetemen

A 23. alkalommal tartott összejövetelen magas rangú politikusok, prominens közéleti személyek és a mérnöki szakma vezető tisztségviselői vettek részt.

A magyar mérnökképzésnek emelt tekintélyes épület társasági rendezvények méltó helyszíne is – hangsúlyozta köszöntőjében Józsa János rektor, az est egyik házigazdája az egyetem központi épületének erre az alkalomra feldíszített aulájában, egyúttal a báli szezon egyik legrangosabb eseményének minősítette a magyar mérnöktársadalom ünnepélyes találkozóját. Az immár 237. tanévében járó intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy „az örökös megújulásra ítélt mérnökszakma” jellemző hívószavai ma már az 5G, a digitalizáció és az okosváros.

Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara (BPMK) elnöke, a bál másik házigazdája „az alma mater felé irányuló kedves kötelezettségnek” nevezte az összejövetelt, amelyet 23 alkalomból 21-szer az egyetem központi épületében tartottak. Emellett a bált olyan szakmai rendezvényként ajánlotta a megjelent csaknem 500 vendég figyelmébe, ahol konstruktív, jó hangulatú beszélgetések folytathatók a szakma meghatározó embereivel és együttműködések is kialakíthatók.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnöke szintén méltatta az eseményt, amiért az lehetőséget teremt a kollégák, barátok informális találkozójára, majd köszönetet mondott a bál támogatóinak (A-HÍD, Graphisoft, Planet Építő Kft.).

A rendezvény fővédnökei a bálon szintén jelen lévő Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester, valamint Józsa János rektor voltak.

A Mérnökbálon a meghívottakkal ünnepelt többek között Botos Barbara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára és Makai Martina, az ITM fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke. A rendezvényre a szakmai szervezetek, cégek, vállalatok képviselői mellett egyetemi, kari és tanszéki vezetők, továbbá vendégeik is eljöttek.

A házigazdák köszöntőjét és a vacsorát követően a Baross Imre Artistaképző Intézet fiatal növendékeinek izgalmas produkcióját, majd Charlie koncertjét élvezhették a bál vendégei.

A nyitótáncot ezúttal is a Műegyetemi Táncegyüttes mutatta be, ami után egészen hajnalig a Vegas Show Band szórakoztatta a megjelenteket.

BK-GI
Fotó: Philip János