„Kiváló sport- és tanulmányi teljesítményükkel a BME hírnevét öregbítik”

Kihirdették a BME Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, valamint díjazták a MEFOB-on eredményesen szereplő műegyetemistákat.

„Vannak olyan hallgatóink, akik tanulmányokban és sportban egyaránt tehetségesnek születtek, és vannak olyanok, akik kiváló szellemi teljesítményük mellé zárkóztatják fel – szorgalmas munkával – sportolói tevékenységüket. A harmadik csoportban vannak, akik inkább sportolók, de mégis van olyan önbecsülésük, hogy a tanulmányokban se maradjanak le. Mindnyájukat köszöntjük ezen a rendezvényen és köszönjük, hogy sikereikkel a Műegyetem tekintélyét gyarapítják!” – szólította meg Józsa János rektor a Jó tanuló, jó sportoló pályázaton, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) kiemelkedően szereplő fiatalokat a BME-n tartott díjátadó ünnepségen.

Az ünnepség levezetője Kincses Gábor, a BME Testnevelési Központ igazgatója felkérte Józsa János rektort és R. Nagy Tibor Endrét, a BME EHK elnökét a Jó tanuló, jó sportoló ösztöndíjak átadására. Az eredményeket Hellner Szelina, a Testnevelési Központ igazgatóhelyettese ismertette. A hallgatók listája ITT olvasható.

A MEFOB-on győztes hallgatókat karonként jutalmazták, egyúttal rektori emléklapot is átvehettek. A hallgatók listája ITT olvasható.

Az átadók: Józsa János rektor, Alföldi György dékán (ÉPK), valamint a dékánhelyettesek, Lovas Tamás (ÉMK), Bihari Péter (GPK), Hornyánszky Gábor (VBK), Sujbert László (VIK), Prok István (TTK) voltak, továbbá és Kincses Gábor igazgató (BME Testnevelési Központ). Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dékány Donát, a Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) elnöke.

„A sport sok mindenre megtanít: amikor valami nem sikerül, amikor csak pár centiméteren vagy tizedmásodpercen múlik a győzelem, amin nagyon nehéz túljutni, mégis utána többek leszünk” – mondott köszönetet a hallgatók nevében a figyelemreméltó kenus teljesítményt nyújtó Kisbán Zsófia. Mint fogalmazott, sportolóként helytállni az egyetemen, ráadásul jó átlaggal teljesíteni a követelményeket nem egyszerű dolog. „Hitre, türelemre, kitartásra, lelkesedésre, szorgalomra és tiszteletre nevel a mozgás” – hangsúlyozta a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) hallgatója, hozzátéve hogy fegyelmezettségre és a jó időbeosztás elkészítésére tett szert az edzések és a tanulás összeegyeztetése során. „Az egyetemi évek alatti sportsikerekre legyünk mindig nagyon büszkék és arra is, hogy kiváló diákjai vagyunk Budapest egyik legrangosabb felsőoktatási intézményének” – üzente útravalóul.

HA-GI
Fotó: Philip János