Végig telt házasak voltak a XIII. BME Egyetemi napok programjai

Már a rendezvény előtt elfogytak a jegyek Budapest legnagyobb hallgatói fesztiváljára, ahol 3 napon keresztül 4 színpadon több mint 60 fellépő várta a bulizni vágyókat.

„Óriási tömeg volt az egész esemény alatt. A kedvezményes és a teljes áru napijegyeket, a többnapos bérleteket és a super early bird jegyeket is elkapkodták a nyárutóban még egy utolsót szórakozni vágyók” – árulta el a bme.hu-nak Orbán Balázs főszervező, aki szerint idén ismét egy remek hangulatú rendezvénnyel indulhatott az őszi szemeszter, ráadásul az időjárás is kedvezően alakult.

A Sziget Fesztivál után Budapest második legnagyobb, belépőjegyes szabadtéri zenei eseményét idén is a lágymányosi kampuszrészen, az Infopark területén tartották. A tavaly már jól bevált komfortos helyhasználattal, professzionális akusztikus környezetben várták a fiatalokat a minden nap 19 órakor koncertekkel induló rendezvényen. A sorban állás elkerülésére idén is kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők: az elővételes belépőkhöz tartozó karszalagok átvétele már napközben is biztosított volt a kampusz különböző pontjain. A jegyértékesítéshez kapcsolódó információkról, az aktuális programokról, a fellépők listájáról, és egyéb fontos tudnivalókról a fesztivál Facebook-oldalán tájékozódhattak az érdeklődők.

A rendezők idén is kulturálisan sokszínű és széles körű zenei repertoárral várták a különböző stílusok kedvelőit. A főszervező elmondta: a rap, a house, a disco, az elektronikus, a pop, az ír kocsmazene, a retro music és az alternatív rock rajongóinak is kedveztek a fesztivál hivatalos programjai alatt szünet nélkül üzemelő 4 színpadán. Visszatérő vendégként fogadhatták a fiatalok a Bëlga, az AWS, a Fish!, Metzker Viktória, Peter Jabin, a Cloud 9+ vagy a Szeresd a trashem bébi! zenekarokat. Idén sem hiányoztak a nemzetközi fellépők: nagy sikert aratott például Burak Yeter török származású lemezlovas. A kisszínpadon tartott giccsparty-ra jelmez viselése volt a belépő, a bulin a legbátrabbak üzenőfalra is küldhették rövid szöveges köszöntést. Aki a koncertek és a tánc mellett másra vágyott, az egyik céges szponzor jóvoltából csocsóbajnokságon vehetett részt. Az eseményt minden este dj zárta remixeivel.

Az idei programok különlegessége, hogy a Festivize applikációt letöltők és az Egyetemi Napokat véleményezők közül 13 szerencsést sorsoltak ki, akik a színfalak mögött találkozhattak kedvenc fellépőjükkel.

A korábbi években nagy sikert aratott „food truck” étkeztetés keretében a minőségi alapanyagok felhasználását preferálták a szervezők, akik arra is figyeltek, hogy az étel- és italárak a hallgatók számára megfizethető keretek között maradjanak.

A rendezők – az elmúlt évekhez hasonlóan – szigorú feltételekhez kötötték a belépést és emelt létszámú biztonsági személyzettel dolgoztak. „A programokon nem történt rendbontás, és olyan eset sem, amelyhez a hatóságok riasztása lett volna szükséges. Ez egy több tízezres résztvevővel zajló fesztiválnál példaértékű” – jegyezte meg Orbán Balázs.

A korábbi évekhez hasonlóan készpénzre csak a jegyvásárlásnál volt szükség a helyszínen, utána a programokon már e nélkül tudták rendezni számlájukat a vendégek, ugyanis az esemény HelloPay kártyájával mindenki maga tölthette fel saját egyenlegét. A rendezvény egyik játékában a látogatói vélemények megosztásával ilyen fizetőeszközt is lehetett nyerni.

„Egy sikeres és programban rendkívül gazdag fesztivál van mögöttünk, amellyel évről évre minőségi szórakozási lehetőséget szeretnénk biztosítani elsősorban a műegyetemi fiatalság számára, méghozzá elérhető áron. Örülök, hogy a tavaly kitűzött célt idén elértük és szintet léptünk: mindhárom nap telt házzal üzemeltünk. Jövőre szeretnénk megőrizni ezt a minőséget, már el is kezdtük a következő évad munkálatait és mindenkit szeretettel várunk a XIV. BME Egyetemi Napokon 2020. szeptember 15. és 18. között” – zárta a bme.hu-nak adott interjút Orbán Balázs főszervező.

TZS-GI
Fotó: BME Egyetemi Napok