Az Év Legsportosabb Egyeteme lett a BME

A rangos díj átnyújtása után a MEFS intézményünk több hallgatóját is elismerésben részesítette kivételes sportteljesítményükért.

A kitüntetett bajnokok példaképek, hiszen nem csupán a tanulásban, hanem sport világában is maradandót alkottak. Ők sokat segítenek abban, hogy hitet adjanak mindannyiunknak a mindennapok során – hangsúlyozta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkára a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepségén, amelyen több mint 100 egyetemista sportolót tüntettek ki, köztük a BME hét diákját.

Köszöntőt tartott még és díjat adott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tudás- és innováció-menedzsmentért felelős miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, a BME rektora, illetve Murai László, a HÖOK elnöke.

Az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2019-ben az Universiadéról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik egyetemi Európa-bajnokságon dobogós helyezést szereztek, illetve a felnőtt világbajnokságokat az élen zárták. 2013 óta hagyományosan az Universiade-érmesek tárgyjutalomban is részesülnek.

A díjazottak:

Név Sportág Verseny Versenyszám Helyezés
Dalos Máté tájékozódási futás (Európai Egyetemek Tájfutó Bajnoksága) EEB vegyes váltó 3
Krémer Eszter evezés (Európai Egyetemek Evezős Bajnoksága EEB W2-; W2x 1
Muszta Anna Noémi akrobatikus rock'n'roll (Akrobatikus rock'n'roll Női Formációs világbajnokság) VB akrobatikus rock'n'roll 1
Nagy Botond karate (Európai Egyetemek Küzdősport Bajnoksága) EEB férfi kata 1
Nagy Henrietta kickbox (Európai Egyetemek Küzdősport Bajnoksága) EEB + 65kg Point fighting 1
Polivka Dóra evezés (Európai Egyetemek Evezős Bajnoksága) EEB W2-; W2x 1; 2
Weiler Virág tájékozódási futás (Európai Egyetemek Tájfutó Bajnoksága) EEB sprint; vegyes váltó 2; 3

Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme díjakat, amelyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem (Eger) és az Eötvös József Főiskola (Baja) képviselői vehették át.

A BME képviseletében a serleget Kotán Attila kancellár és Józsa János rektor vették át

Az eseményen András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetésben, Karger Kocsis László, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság nyugalmazott protokollfőnöke pedig a MEFS Életműdíjban részesült. A díjazottak szakmai munkásságát Székely Mózes, a MEFS főtitkára méltatta.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a dobogón a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.

A gálán részt vett többek között az EMMI képviseletében Szekeres Pál Universiade-bajnok, Nagy Tímea olimpiai és Universiade-bajnok, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, olimpiai bajnok, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, olimpiai bajnok és Steinmetz Ádám olimpiai és Universiade-bajnok, Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai és Universiade-bajnok, valamint Balogh Gábor a Nemzeti Diák- Hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke, világbajnok öttusázó.

– GI –
Fotó, hír forrása: MEFS