Minden eddiginél eredményesebb műegyetemi szereplés az ABB pályázatán

Négy BME-s mérnökhallgató lány is részt vehet a cég mentorprogramjában, amelynek célja a nők részvételének segítése és erősítése a műszaki területen.

Nyolc főt, köztük Karancsi Esztert és Molnár Cecíliát, a Gépészmérnöki Kar, Punyi Erikát, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, valamint Romero Adrianát, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatóját választotta be az ABB Kft. több hónapos projektjébe motiváltságuk, szakmai rátermettségük, angolnyelv-tudásuk, korábbi tanulmányi versenyeken elért eredményeik és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvételük alapján. A kezdeményezés célja a nők szerepének fokozása és munkavállalási kedvük növelése a mérnöki pályán.

A 2016 óta évenként meghirdetett pályázat a másod- és harmadéves BSc-s, negyed- vagy ötödéves MSc-s női hallgatóknak szól, akik aktív – nappali, esti, levelező - hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a kiírásban szereplő kilenc magyarországi műszaki egyetemen, vagy főiskolán.

A programban részt vevő hallgatók saját, dedikált mentort kapnak az ABB Kft. meghatározó szakemberei közül, akikkel a félév során öt alkalommal találkoznak konzultáción. A nyertesek betekintenek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson ismerhetik meg a különféle munkafolyamatokat, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, és személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a HR-es kollégáktól a későbbi elhelyezkedéshez, de akár gyakornokként is végezhetnek feladatot. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpályamodellek léteznek a műszaki területen.

A pályázaton nyertes műegyetemi női hallgatókkal a program végén olvashatnak interjút a bme.hu-n.

– GI –