Olasz mérnökök látogattak a ZalaZONE-ra

A nápolyi II. Frigyes Egyetem professzori küldöttsége tekintette meg a Kutatási és Technológiai Központot, valamint a járműipari tesztpályát Zalaegerszegen.

A Gennaro Nicola Bifulco rektorhelyettes vezetésével érkező professzorokból és mérnökökből álló 4 fős delegációt Szalay Zsolt, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar (KJK) Gépjárműtechnológia Tanszékének vezetője, a ZalaZONE járműipari tesztpálya kutatási és innovációs vezetője, valamint munkatársai fogadták.

A látogatás során a szakemberek megbeszélést folytattak a két egyetem között nemrégiben aláírt együttműködési megállapodás jövőbeni konkrét témáiról és az összefogás ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központra történő kiterjesztéséről. Az egyeztetés eredményeként az intézmények közötti kooperáció legfontosabb területeiként a gépjármű- és közlekedésszimuláció, a valóság és a virtuális világ összekapcsolása, a kutatási célú tesztelések, közös hallgatói kurzusok indítása, valamint ösztöndíjlehetőségek kerültek szóba.

Az olasz kollégák előadás keretében ismerhették meg a tesztpályán és annak környezetében zajló kutatásfejlesztési tevékenységeket, a tesztpályához kapcsolódó „Scenario in the Loop” koncepciót, illetve az autonóm járművek dinamikai határon történő használatának aktuális kutatási eredményeit. Az ígéretes tárgyalást követően a látogatók megtekintették a Kutatási és Technológiai Központ műhelyeit, és pályabejáráson vettek részt.

Forrás: BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar