Indulj az MNB-BME Bank to the future versenyén!

A Pénzmúzeum népszerűsítését célzó digitális applikációtervező megmérettetésre műegyetemi diákok jelentkezhetnek.

A Magyar Nemzeti Bank és a BME közös szervezésében hirdette meg a Bank to the future pályázatot a BME leginnovatívabb hallgatói számára, amelynek célja egy, a fiatalok pénzügyi tudatosságát fejlesztő alkalmazás fejlesztése.

A versenyre a BME bármely karának, a 2019/20-as tanév II. félévében aktív státuszú, alap- vagy mesterszakos hallgatói jelentkezhetnek három- vagy négyfős csapatokban.

A csapatok a hamarosan nyíló MNB Pénzmúzeumhoz tartozó mobiltelefonos alkalmazás prototípusát készítik el. A pályázóknak először egy online szabadulószobából kell kijutniuk ahhoz, hogy a tervüket fel tudják tölteni, ezután a legjobb csapatok intenzív képzésen vehetnek részt. A képzés után a pályázók szakmai zsűri előtt mutathatják be munkájukat.

Jelentkezni www.banktothefuture.hu oldalon keresztül lehet 2020. március 8. vasárnap éjfélig.

A megmérettetés kétfordulós. Az elsőben egy online szabadulószobában kell a versenyzőknek helytállniuk. Ha sikeres a szabadulás, akkor nyílik meg a lehetőség az online felületen az ötletpályázat feltöltésére. A legjobb munkákat beküldő csapatok jutnak tovább a második fordulóba, azaz a döntőbe, ahol a mobiltelefonos alkalmazás bemutatása történik. A fináléban 8-12 csapat kerül. Ők a döntőt megelőzően egy intenzív, egynapos képzésen vesznek részt a digitális termékfejlesztésre, designra és marketingre fókuszálva.

A zsűri és közönség előtti bemutató időpontja 2020. március 25. szerda.

A legjobb csapat nettó 2.000.000 forint pénzjutalomban részesül, a különdíj értéke nettó 1.000.000 forint.

A teljes pályázati kiírás ezen a linken keresztül érhető el.

– GI –