Zárkózz fel! Nyárvégi matematika kurzus gólyáknak

A Műegyetem jeles tanárai segítenek egy tanfolyam keretében a most felvett diákoknak.

A BME Természettudományi Kar Matematika Intézet oktatóinak az a tapasztalata, hogy a felvett hallgatók matematikai előismereteinek szintje nagyon különböző: a kiváló felkészültségű hallgatók mellett sokan vannak, akik a jó középiskolai eredmények ellenére nehezen birkóznak meg az egyetemi követelményekkel, vagy csak egy-egy témakörben vannak hiányosságaik. A hiányzó tudás megszerzésére, az elsajátított tananyag felfrissítésére érdemes még a tanév megkezdése előtt időt szánni. Tegyék meg azt annak érdekében, hogy magabiztosabban kezdhessék meg a félévet, és csak az új ismeretekre kelljen koncentrálni! – javasolják a kezdeményezés alapítói.  Ezt a célt szolgálja a KecsAp, amelyet 2014-ben indították el először a gólyák támogatására. A visszajelzések szerint megéri a tanév elkezdése előtt a programban részt venni.

Az idén különösen fontos és hasznos lehet ez a tanfolyam, amelyet az oktatók jó szívvel ajánlanak minden olyan hallgatónak, aki úgy érzi, hogy a tavaszi, rendkívüli oktatási körülmények között nem tudott elég intenzíven készülni az érettségire, a továbbtanulásra. Ajánlják azoknak is, akik úgy érzik, hogy a szükségesnél kevesebb személyes figyelemben, személyes foglalkozásban részesültek a felkészülésük során.

A 24 órás tanfolyam önköltséges. A kurzus időpontjainak meghatározásakor igazodtak a gólyatáborokhoz, a nyári- és kari programokhoz, így két időpont közül is választhatnak az érdeklődő fiatalok. Induló kurzusok, határidők részletesen megtalálhatók itt.

Hogyan döntse el valaki, hogy számára hasznos, és fontos lehet-e a tanfolyam? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához segítséget nyújthat egy minta ún. nulladik zh megoldása például a BME Alfa interaktív gyakorlófelületen, vagy a nulladik zh honlapján. Amennyiben ez a teszt nem sikerül legalább 60%-os (36 pontos) eredménnyel, akkor biztosan szükség van a KecsApra. Ha ennél jobb eredményt ér el valaki, akkor is tudnak újat, érdekeset mondani, tanítani. A program kétféle tudásszinthez igazodva: szintre hozó és haladó kurzus formájában érhető el.

A kurzusokat a Matematika Intézet olyan oktatói tartják: ők jól ismerik azokat a nehézségeket, kihívásokat, amelyekkel a Műegyetem hallgatói a tanulmányaik során szembesülnek. Nagy hangsúlyt fektetnek az alkalmazásokra, a hatékony problémamegoldásra.

Fontos tudni, hogy a foglalkozások során a járvánnyal összefüggő óvintézkedéseket megteszik, az előírásokat betartják, betartatják.  

– GI –