Danube Cup: Újabb egyetemi ötletverseny az innovatív fiatalok számára

A nemzetközi megmérettetésen a Duna menti jeles felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt; a hazai forduló előválogatójára 2020. november 15-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (GTK) a Budapesti Corvinus Egyetemmel (BCE) közös szervezésben nemzetközi startup versenyt hirdet meg Danube Cup 2021 néven. A rendezvény célja, hogy a Duna két oldalán fekvő városok egyetemein BSc-MSc-PhD képzésében résztvevő hallgatók által alapított csapatok szakmai zsűri előtt bemutassák üzleti elképzeléseiket.

A versenyző csapatok 2020. november 15-ig jelentkezhetnek a magyar elővőválogatóra.

Olyan üzleti koncepciókat várnak, amelyek:

  • innovatívak;
  • nagy növekedési potenciállal rendelkeznek;
  • nemzetközi igény van rájuk;
  • valamilyen formájú validálást a csapatok már végeztek a vállalkozási ötletre vonatkozóan;
  • külső tőke még nem került bevonásra.

Prototípus elkészülte nem feltétele a jelentkezésnek.

A kezdeményezés a BME-BCE közötti ötéves versengés kiterjesztése, 2019 után második alkalommal hívnak meg külföldi vendégeket.

A versenyprogram:

1. Magyar előválogató és főpróba: 2020.december 4.

A magyar csapatok közül a legsikeresebbeket (2 x 2 nyertes csapat) a „Danube Cup Hungarian Preselection” rendezvényen választják ki 2020. december 4-én. Ez a program angol nyelven zajlik majd és a szervezők úgy tekintenek rá, mintha a 2021-ben tartandó tavaszi nemzetközi verseny főpróbája lenne.

A nyertes 2+2 magyar csapat tárgynyeremények mellett a K&H Bank Start it (https://startitkh.hu/) programjában vehet részt és így a nemzetközi verseny előtt további inkubációs lehetőséget kap. 

           2. Nemzetközi pitch verseny és kapcsolódó networking rendezvény: 2021.04.01. (vagy 03.29.)

A nemzetközi versenyre a következő egyetemek kaptak meghívást a főszervező BME és BCE részéről, amelyek előzetesen jelezték részvételi szándékukat (abécé sorrendben): 

  • Bécsi Műszaki Egyetem
  • Belgrádi Egyetem
  • Johannes Kepler Egyetem, Linz
  • Passaui Egyetem
  • Regensburgi Egyetem
  • WU Bécs

Minden egyetem két csapatot delegálhat, így előreláthatólag 16 csapatból választhat győztest a nemzetközi zsűri. A jutalmak még szervezés alatt vannak a szponzori együttműködésekkel együtt. 

A pitch versenyen túl a rendezvény egyéb kisérőprogramoknak is helyet kíván adni, mint például minikonferencia, pódiumbeszélgetés, networking, sikeres egyetemi vállalkozások bemutatkozása. 

A versenyben induló csapatokon túl érdeklődő hallgatókat és egyetemi munkatársakat (akadémiai és adminisztratív) is várnak a szervezők, akik azt szeretnék, ha szorosabb együttműködés alakulhatna ki a részt vevő felsőoktatási intézmények között a vállalkozásindítás terén, tudás- és tapasztalatmegosztás indulna el, továbbá kiszélesedhetnek a részben már létező egyetemközi kooperációk. 

További információk a jelentkezési folyamatról és a jelentkezés feltételeiről: https://danubecup.net/for-students

Facebook-esemény: https://fb.me/e/1w9HJwpr3

A rendezvény központi weboldala: https://danubecup.net

 

– GI –

Bélyegkép forrása: Danube Cup