Horizon Nap a Műegyetemen

A november 22-i rendezvény célja az EU felsőoktatást, kutatást és innovációt támogató programjainak széles körű megismertetése és az új pályázati lehetőségek bemutatása.

A Rektori Kabinet és a Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ (FIEK) közös szervezésű rendezvényén a Műegyetem oktatói, hallgatói és hazai partnerei megismerhetik a Horizon Europe keretprogramhoz kapcsolódó sikeres műegyetemi kutatási programokat, fókusztémákat, valamint partnerintézményeinket.

A rendezvényen köszöntőt mond Czigány Tibor a BME rektora és Lengyel László a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) tudományos és nemzetközi elnökhelyettese. Elsőként Levendovszky János tudományos és innovációs rektorhelyettes tart előadást a „A Műegyetem részvétele az európai kiválósági, innovációs és felsőoktatási együttműködéseiben” címmel. A Műegyetem eddigi sikeres pályázói közül négyen számolnak be tapasztalataikról: Makk Péter, Európai Kutatási Tanács (European Research Council - ERC pályázatának nyertese), a Fizika Tanszék tudományos munkatársa, a szintén ERC pályázaton sikeres Nagy Péter, a Fizikai Kémia Anyagtudományi Tanszékének tudományos főmunkatársa, Kéri Barbara a Vízépítési és vízgazdálkodási Tanszék munkatársa a DanubeSediment projekt ügyvivő szakértője és Pályi András az Elméleti Fizika Tanszék egyetemi docense, aki két Horizon programban is részt vett.

A BME pályázatokat támogató megoldásairól Bozsik András a BME FIEK Horizon szakértője tart előadást. Lengyel László (NKFIH) Toldy Andrea (BME GPK) Varga Pál (BME VIK) és Vígh László Gergely (EELISA) kerekasztal beszélgetésének témája „Mi a titka a sikeres Horizon Europe pályázatoknak?” A rendezvény Czigány Tibor rektor zárszavával ér véget.

A rendezvény moderátora Gács Anna, a Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense.

 

Regisztráció

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság