Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Erasmus MeetUp, ahol az élmények és a tapasztalatok találkoznak

2024. 05. 15.

Négy égtájon szerzett Erasmus tapasztalatait és élményeit osztotta meg négy előadó a program iránt érdeklődő hallgatókkal a K épület Dísztermében május 8-án.  

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága, az Egyetemi Hallgatói Képviselet, a Nemzetközi Szolgáltatások Osztálya és az Erasmus ESN szervezésében 2024. május 8-án a K épület Díszteremben Erasmus MeetUp rendezvény keretében az itt lévő és mobilitást tervező Erasmus hallgatóknak volt lehetősége találkozni és tapasztalatokat, információkat is cserélni.

A program első részében már mobilitásról hazatért BME hallgatók meséltek élményeikről. Elsőnek Czibók Réka Ágota (VIK) osztott meg praktikus tanácsokat a portugál Instituto Politecnico de Braganca egyetemről, majd Fent Máté (VBK) avatta be a hallgatóságot a svéd Kungliga Tekniska Högskolan intézménnyel kapcsolatos élményeibe. Az előadásokat Szarvas Léna (ÉPK) beszámolója a spanyol Universitat Politecnica de Catalunya (ETSAV) egyetemről és Csiszár Hanna Mária (ÉPK) a török Istanbul Technical University- eltöltött időszakáról szóló beszámolói zárták.

A rendezvényre 132-en regisztráltak, amely alapján a legnépszerűbb országoknak külön asztalok lettek kitéve, ahol célzottan is lehetett beszélgetni. Külön infópulttal volt jelen  a Nemzetközi Szolgáltatások Osztálya, ahol a kiutazó hallgatók minden adminisztrációs, aktuális kérdésükre választ kaphattak.

A rendezvény második részében az országoknak kihelyezett 8 asztalhoz mentek a hallgatók, ahol megismerkedhettek azokkal, akik az asztalon szereplő országba készülnek mobilitásra, illetve azokkal, akik már jártak ott. 

Szó esett a szálláskeresésről, az ösztöndíj mértékéről arról, hogy fedezi-e a kint felmerülő költségeket, illetve arról is, hogy az adott országban mennyire beszélnek angolul. Sokan keresték fel az információs asztalt is, ahol a jelentkezési folyamatokkal kapcsolatban kaptak tájékoztatást.

 

 

Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság - Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: KJ