Még egy hónapig lehet jelentkezni a Falling Walls Lab Budapest idei felhívására

A verseny kiváló lehetőséget nyújt hallgatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák innovatív projektjüket a szakértő zsűrivel.

A tavalyi műegyetemi helyszín után ismét Budapesten, ezúttal a Semmelweis Egyetemen rendezi meg angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány.

A verseny:

A Falling Walls Lab Budapest fiatal kutatók és szakemberek jelentkezését várja, hogy bemutassák innovatív ötleteiket, mellyel választ adhatnak arra a kérdésre, hogy „Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?” A „falak leomlása” a tudományban és az innovációban, a tehetségek, valamint a jelen és a jövő innovátorainak összekapcsolása, a kimagasló és eredményes kutatók felfedezése, az interdiszciplináris párbeszéd támogatása, új tudományos kommunikáció kifejlesztése, erős és fennmaradó hálózatok kiépítése jegyében.

A Falling Walls Lab versenyzőinek mindössze 3 percben kell összefoglalniuk kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket társaik, továbbá egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló bírálóbizottság előtt. A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián https://www.falling-walls.com/conference Berlinben, amelynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Résztvevők:

A versenyre jelentkezhetnek olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várjuk, akik
- jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek
- alapdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy
- a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy
- PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

Jelentkezés:

2019. augusztus 15-ig az alábbi linken lehet jelentkezni: https://www.falling-walls.com/lab/apply/europe

A verseny nyilvános döntője 2019. szeptember 12-én (csütörtök) 16.00 órakor kezdődik a Semmelweis Egyetemen (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-43.)

A verseny a Falling Walls Alapítvány égisze alatt a Semmelweis Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a DAAD Magyarország közös szervezésével valósul meg.

A versenyfelhívás megjelent, további információk a rendezvény Facebook-oldalán találhatók.

A 2018-ban megrendezett budapesti döntőn a második (Fülöp Ádám) és a harmadik (Dávid Bálint) helyet is műegyetemi hallgató szerezte meg; szereplésükről részletesen a bme.hu is beszámolt. Ezt követően a berlini konferencián tartott nemzetközi megmérettetésen a második leginnovatívabb eszköz lett a Fülöp Ádám és csapata által a látássérülteknek fejlesztett GlovEye nevű speciális olvasókesztyű.

– GI –