CELSA Kutatási Támogatás

 

A CELSA program

A Central Europe Leuven Strategic Alliance (Közép-Európai Leuveni Stratégiai Együttműködés, CELSA) Board Meeting 2016-ban létrehozta a CELSA Research Fund virtuális közös kutatás-finanszírozási alapot. Ennek keretében a KU Leuven és a BME, valamint további 7 európai egyetem (Charles University, Czech Technical University in Prague, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Katholieke Universiteit Leuven, Semmelweis Egyetem, University of Ljubljana, University of Tartu) együttműködést írt alá.

A program célja, hogy elősegítse a partneregyetemek részvételét közös kutatásokban, amely a kutatócsoportok együttműködése révén sikeres K+F+I területek minőségi továbbfejlesztésére biztosít lehetőséget. A cél, hogy a nyertes kutatócsoportok a projekt végére olyan szintre jussanak, hogy nyerési eséllyel induljanak jövőbeni H2020, vagy annak helyébe lépő, illetve más rangos európai pályázatokon.

A 2017 januárjában indult program 3 éven át tart. Évente egy közös felhívást írnak ki, amelyen várhatóan 10-11 CELSA kutatási pályázat nyer támogatást. Az első évben két BME kutató nyert el a támogatást.

2018. évi felhívás

A pályázatokat 2018. március 1-ig, a KU Leuven Internal Fund online felületén lehet benyújtani. A pályázat tartalmi és formai követelményei a felhívásban, valamint a CELSA program szabályzatában érhetők el.

A CELSA program szabályzata

A pályázat befogadásához támasztott követelményekről, valamint az elnyert támogatással kapcsolatos, BME-en történő megvalósításához a szabályozási hátteret a ”CELSA program szabályzata” biztosítja.

BME CELSA koordinátor

Dr. Csákány Anikó igazgató, Rektori Kabinet Tudományos és Innovációs Igazgatóság (aniko.csakany@mail.bme.hu)

A programmal kapcsolatos híreink

2017.02.15.: Komoly várakozások előzik meg hét európai egyetem új együttműködését