Műegyetem a Nemzetközi Hallgatókért Konferencia

A BME konferenciát szervez a külföldi diákok hallgatói életútjának támogatásáról, a pályaorientációtól kezdve az integráción és hallgatói szolgáltatásokon át az alumniig.

A május 15-én megrendezendő konferencia első szekciójában előadásokon ismerhetik meg a BME nemzetköziesítési stratégiáját, a külföldi hallgatókkal foglalkozó szervezeti egységeket és a 2022 óta sikerrel működő Hallgatói Életút Programot. A BME külföldi hallgatóinak beszámolói után az érdeklődők a kiemelt témákban egy-egy workshop szekció keretében osztják meg egymással a tapasztalatokat, gyűjtik a jó gyakorlatokat és alakítanak ki egyetemi szintű javaslatokat. Minél több akadémiai kollégánk részvételére számítunk!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely elérhető itt: https://regisztracio.bme.hu/muegyetem-a-nemzetkozi-hallgatokert-20240515

A konferencián poszterkiállítás mutatja be a külföldi hallgatók támogatását célzó egyetemi programokat. A poszterszekcióra a Műegyetem külföldi hallgatóit is várják a szervezők.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: Geberle B.