Jubileumi Egyetemi Napok házibuli hangulattal és fényjátékokkal

A kezdetekhez képest közel háromszor nagyobb területen kétszer annyi látogatót várnak idén a tízedik BME Egyetemi Napokra. A rendezvény szeptember 13-án kezdődik.

„Minőségét és nagyságát tekintve is jelentősebb rendezvény az idei BME Egyetemi Napok a korábbi évekhez képest” – jelentette ki Orbán Balázs főszervező Magyarország legnagyobb, egyetemekhez köthető rendezvénye újdonságait kommentálva. „A 18-20 éves fiatalok zenei ízléséhez igazítottuk a programot – e korosztály leginkább az elektronikus zenét kedveli, így e műfaj lemezlovasai és zenekarai is helyet kapnak a repertoárban. Visszahozzuk a régi egyetemi bulik hangulatát is retro és „házibuli” előadóinkkal. Újdonságként a koncertek sátrait nonfiguratív fénydekorációval színesítjük először a rendezvény történetében” – árulta el a további részleteket a főszervező.

Az I. Egyetemi Napok helyszíne még a Műegyetem rakpart volt.

Kötélhúzás a BME és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói között a VII. Egyetemi Napokon

Idén nagyobb hangsúlyt kap a vendéglátás is: másfélszer több mellékhelyiséget, köztük külön női mosdót telepítenek a helyszínre. Mobil járdákon lehet majd közlekedni az egyes attrakciók között, így esős időben is komfortosabb lehet a rendezvény.

III. Egyetemi Napok gokart pálya

A 2007-ben indult hallgatói programot első alkalommal 4500 négyzetméteren rendezték meg, idén már 12 ezer négyzetméteren várják a látogatókat a háromnapos zenei rendezvényre, amelyen idén már 5000 résztvevő helyett akár 8000 érdeklődőt is fogadhatnak. Az első évben naponta átlagosan 1500-an látogatták a programokat, tavaly már 5000-en voltak, idén pedig rekorddöntésre, azaz naponta átlagosan 7500 vendégre számítanak a BME Egyetemi Napokon. Már a rendezvény előtti héten másfélszer több bérlet kelt el elővételben.

 

TZS - TJ

Fotók forrása: Egyetemi Napok Facebook