Ugrás a tartalomra

Periodica Polytechnica

A Periodica Polytechnica a Műegyetem angol nyelvű tudományos folyóiratcsaládja. Hét kar gondozásában hét különböző tudományos és mérnöki folyóirat jelenik meg a Periodica Polytechnica égisze alatt. Az online megjelenő kiadványok mindegyike ingyenesen elérhető.

ÉPK
Periodica Polytechnica Architecture

A BME Építészmérnöki Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1957-ben alakult, 1993 és 2007 között átmenetileg szünetelt. Háromévente jelenik meg. Kutatási és alkalmazásorientált publikációkat közöl az építészet területéről.

vbk
Periodica Polytechnica Chemical Engineering

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1957-ben alakult, negyedévente jelenik meg vegyészmérnöki, környezetvédelmi és biomérnöki témák kutatási és alkalmazásorientált publikációival. Indexálása: in Web of Science Impact Factor (2022): 1.3; 5-year Impact Factor (2022): 1.4

émk
Periodica Polytechnica Civil Engineering

A BME Építőmérnöki Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1957-ben alakult, negyedévente jelenik meg építőmérnöki témák kutatási és alkalmazásorientált publikációival. Indexálása: in Web of Science, Impact Factor (2022): 1.8; 5-year Impact Factor (2022): 1.7

vik
Periodica Polytechnica Electrical Engineering and Computer Science

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1957-ben alakult, negyedévente jelenik meg elektrotechnikai, informatikai és számítástechnikai témák kutatási és alkalmazásorientált publikációival.

gpk
Periodica Polytechnica Mechanical Engineering

A BME Gépészmérnöki Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1957-ben alakult, negyedévente jelenik meg januárban, áprilisban, júliusban és októberben. Publikációkat közöl a gépészet különböző részterületeiről, továbbá az anyagtudomány, az energetika, a gép- és gyártástervezés, a gyártástudomány és -technológia, a mechatronika, az optika, a polimertechnológia, a hidrodinamikai rendszerek, az épületgépészet és kiberfizikai rendszerek témáiban. A folyóirat különlegessége, hogy ösztönzi a kutatókat a tudományos értekezések elkészítésére olyan gépészmérnöki szakterületeken, mint például a nanotechnológia, a bioanyagok, a megújuló energia, a kiber-fizikai termelési rendszerek és az Ipar 4.0. Indexálása: in Web of Science, Impact Factor (2022): 1.3; 5-year Impact Factor (2022): N.d.

gtk
Periodica Polytechnica Social and Management Sciences

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1993-ban alakult, félévente jelenik meg a menedzsment és társadalomtudományok területén létrejött kutatási és alkalmazásorientált publikációkkal. A feldolgozott témák között különös figyelmet érdemelnek a közép-európai régió és a feltörekvő piacok kérdéseivel foglalkozó értekezések.

kjk
Periodica Polytechnica Transportation Engineering

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar által kiadott és lektorált tudományos folyóirat. 1972-ben alakult, negyedévente jelenik meg. 1972. és 1999. között a folyóiratnál zajló szakmai munkát a BME KJK kari bizottság irányította. A szállítás, a logisztika és a járműmérnöki tudományok területén létrejött kutatási és alkalmazásorientált publikációkat közöl. A feldolgozott témák között különös figyelmet érdemelnek a közlekedési szektor jövőbeli feltörekvő technológiái (autonóm járművek és elektromobilitás), valamint az intelligens közlekedési rendszerek és az IKT-k.

További tudományos folyóiratok

inftars
Információs Társadalom

A 2001-ben alapított Információs Társadalom folyóirat alapvető célja, hogy az információs társadalom tudományterületével („information society studies”) foglalkozó kutatásoknak, szakmai diskurzusoknak és a témakör gyakorlati kérdéseinek fórumot biztosítson.

celisr
CELISR

A Central European Library and Information Science Review, CELISR (Közép-európai Könyvtár- és Információtudományi Szemle) az Országos Széchényi Könyvtár és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár közös kiadású könyvtár- és információtudományi szakfolyóirata.

tmt
Tudományos és Műszaki Tájékoztatás (TMT)

Könyvtár- és információtudományi szakfolyóirat.

opus
Opus et Educatio

Az Opus et Educatio magyar és angol nyelvű online elektronikus folyóirat, amely objektív, naprakész tájékoztatást nyújt a szakmai és tudományos közvélemény számára a munka és az oktatás világában zajló hazai és nemzetközi fejlődési folyamatokról.