Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Húsz éve november a magyar tudomány hónapja

2023. 11. 03.

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az egyetem hírnevét itthon és külföldön erősítő kiválóságait köszönti a Műegyetem november 20-án. 

A Magyar Tudományos Akadémia 20. alkalommal rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatot, melyből idén sem maradnak ki a BME kutatói és előadói által kínált programok.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar hagyományosan Kari Tudományos napot rendez, a Természettudományi Kar előadása – az egyetem falain kívül – arra keresi a választ miért nem fagy meg a madarak lába, a Villamosmérnöki és Informatikai Karának kutatói a Felhő szolgáltatások - Mennyire támaszkodjunk a felhőkre címmel tartanak előadást.

A tudományünnep célja, hogy megmutassa, milyen segítséget nyújthat a tudomány a környezetünkben felmerülő problémák felismerésében és megoldásában, ezáltal pedig a fejlődésben és a jövő építésében.

A programok között szerepel november 20-án az „Akikre büszkék vagyunk” ünnepség, melynek keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem köszönti az elmúlt évben rangos hazai pályázatokon résztvevő nyerteseit és kiválóságait, hallgatókat és oktatókat egyaránt.

Idén 77-en kapnak elismerő oklevelet, valamint a BME ötödik kisműholdjának, az MRC100-asnak a csapata.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság