Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Teremavatás - Tisztelgés a magyar szervezéstudományi iskola egyik alapítója előtt

2023. 11. 10.

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara Tudomány Napja programsorozata keretében november 8-án Ladó Lászlóról nevezték el a BME Q épületének A szárny 403-as előadóját.

Különleges eseménnyel kezdődött a Tudomány Napja programsorozat a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán, november 8-án. A néhai professzor, tanszékvezető, Ladó László egykori munkatársai, tanítványai, tisztelői és családtagjai gyűltek össze egy rendhagyó és ünnepélyes megemlékezésre. Az esemény a Q-épület A szárnyának negyedik emeletén, a 403-as előadóban volt, azért itt, mert ez a terem ezentúl a professzor Ladó László terem nevet viseli.

Ladó László a BME egyetemi tanára, az MTA doktora, - többek közt - a hazai szervezéstudományi iskola egyik megalapítója​. Nevéhez fűződik a gazdasági mérnök-, a villamos szervező- és vegyész szervező képzés szakmai fejlesztése​, valamint a termelési rendszer szak megalapítása az egyetemen. Elsőként, 1963-ban egyetemi docense, majd egyetemi tanára végül tanszékvezetője lett a A BME egykori Ipari Üzemgazdaságtan Tanszékének, amely ma már Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék néven működik. Az egyetemen dolgozott hetven éves koráig, 1989-ben hagyta ott végleg a katedrát.

A névadó rendezvényen megemlékezett a professzorról Dr. Koltai Tamás a GTK dékánja, aki Ladó László utolsó tanítványainak egyike. Beszédet mondott Bakacsi Gyula, a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottságának elnöke, Nahlik Gábor, a BME volt egyetemi docense, valamint Dr. Nemeslaki András a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék vezetője.

 

BME GTK-Rektori kabinet Kommunkációs Igazgatóság

Fotók: Geberle B.