Egyetemi klubok

 

Egyetemünkön minden kollégiumban található legalább egy olyan klub, ami eseti vagy állandó nyitva tartással várja a hallgatókat. Ezek a helyek több okból is különlegesek. Egyfelől minden klubban hallgatók dolgoznak és szervezik a rendezvényeket, így kellemes környezet vár mindenkire, aki betér valamelyik helyre. Másfelől teljes mértékben egyetemista barát árakkal állnak a hallgatók rendelkezésére.

A klubokat kollégiumonként mutatjuk be.

 

Baross Gábor Kollégium

Habár

A Baross Gábor Kollégium alagsorában található a HaBár Szórakoztató és Élménycentrum. Minden kedves egyetemistát és szórakozni vágyó fiatalt sok szeretettel várunk megújult klubunkban egy fergeteges éjszakára, vagy csak egy délutáni kávézásra!

Bővebb információkért nézzétek meg a Facebook oldalunkat.

 

Bercsényi 28-30. Kollégium

Gödör

A Bercsényi 28-30 Kollégium alagsorában található a Bercsényi Gödör Klub, amely mozgalmas múltat tudhat maga mögött. A múlt században a budapesti szórakozás meghatározó helyszíne volt, újraalakulása óta az építészek legkedveltebb helye. Minden héten csütörtökön tart különböző tematikájú rendezvényeket, mint a Vödör Gödör, Paraszt Gödör, White Cat Gödör vagy Leadás Gödör. 2016-ban a vezetőség bővítette a profilját, és helyszínt adott a feltörekvő zenekarok számára fellépni, így az előzenei performansz is a repertoárjukba tartozik.

Minden esemény ingyenes és nyitott, más karokról vagy egyetemen kívülről érkezőket is szívesen látnak vonzó áraikkal, megújuló bulijaikkal és folyamatosan változó enteriőrrel.

 

Kármán Tódor Kollégium

Kármán Klub

A Kármán Tódor Kollégium földszintjén elhelyezkedő Kármán Klub remek lehetőség mindenki számára a kikapcsolódáshoz. Legyen szó egy reggeli életmentő kávéról órára menet, a nagy kedvenc rántottás-baconos stangliról vagy egy gyors ebédről a konyháról, akár egy esti összejövetelről buli előtt, a Klubban minderre a lehetőség adott! Ha nem akarsz lemaradni a fontos meccsekről, fogd pár barátod és nézzetek be a Klubba, ahol télen-nyáron követheted kedvenc csapataid meccseit!

A gépészek közkedvelt találkozóhelye minden hétköznap 07.30-00.00 között várja a szórakozni vágyó fiatalságot!

Old’s

Az egyetemi klubok születésének története régi időkre nyúlik vissza. Ez a Gépészmérnöki Karon megtalálható Old’s Clubbal sincs másképp. 1986 környékén kezdte meg a működését és azóta a hallgatók kikapcsolódásáért dolgozik. A fiatal gólyák ideérkezésekor ezen a helyen még szorosabbá tehetik a kapcsolatokat más gépészmérnök hallgatókkal, sőt életre szóló barátságok is köttethetnek – akár más karokon vagy egyetemeken tanuló lányokkal, srácokkal. Itt bárki levezetheti a felgyülemlett feszültséget, hogy új lendületet vehessen és könnyebben vegye az akadályokat egyetemi pályafutása során.

Minden második héten, csütörtökönként kerül megrendezésre ez a vidám hangulatú buli, ahova mindenkit szeretettel vár egy baráti társaság! Látogassátok Facebook oldalukat.

Bassment

Budapest első olyan bass music klubja, mely egyetemi környezetben alakult. 2009 végén állt össze egy kisebb baráti társaság azzal a céllal, hogy bővítse az egyetemi bulikat jellemző kissé egyhangú zenei kínálatot, és teret adjon az elektronikus zenék kedvelőinek egy olyan helyen, ahol a legfrissebb zenék hallhatóak a legizgalmasabb aktuális stílusokból. Electro, garage, grime, dubstep, trap, glitch, hip-hop, drumnbass. Csak néhány irányzat a rendszeresen feltett trekkekből, ezek mellett sok minden mással is kísérleteztek már. Sokáig a Kármán Koli alagsora adta kizárólagosan a terepet az eseményeiknek, de egy ideje már a belvárosban is aktívan keresik a lehetőségeket a bemutatkozásra. Ennek eredményeképp egyre több alkalmuk van elismert és frekventált klubokban játszani és így a bass orientált aktualitásokkal egyre nagyobb közösséget mozgatnak meg.

 

Martos Flóra Kollégium

Martos Csocsó Klub

Érdemes ide benézned a délutáni rohanás közepette egy finom kávéra, egy ZH utáni koccintásra vagy egy eszméletlen, hajnalig tartó bulira az Ars Presso jóvoltából. De hogy miért Csocsó Klub? Három, naponta karbantartott Garlando Olympic Silver és egy kétszemélyes kompakt csocsóasztal áll a kocsmasportok szerelmeseinek rendelkezésére, emellett darts és a Martos Sörpong Liga jóvoltából sörpong is várja a vendégeket!

Akkor se csüggedj, ha elfáradtál vagy nem szeretnél játszani, hiszen rendszeres sportközvetítésekkel gondoskodnak a számodra megfelelő kikapcsolódásról; ehhez egy nagyképernyős televízió és két projektor áll rendelkezésre. Helyezd magad kényelembe, és nézz szét az itallapon – garantáltan találsz a kedvedre valót! Délutánonként kávézó hangulatban, esténként felpörögve, nagy sör és italválasztékkal, és igazán alacsony árakkal vár Téged is a Martos Csocsó Klub!

Ha kérdésed támadna, keresd bátran a pultosokat, akik a Vegyészkar hallgatói, vagy látogass el Facebook oldalukra, ahol minden infót megtalálsz!

 

Schönherz Zoltán Kollégium

Mad World

A kollégium földszintjén elhelyezkedő nagyterem és körfolyosó rendszeresen tárja ki kapuit a szórakozni vágyó fiatalok előtt. Ilyenkor több száz egyetemista lepi el a teret, koncertek, diszkók, hatalmas bulik kerülnek megrendezésre. Rendszeres italakciók, koktélok és egyetemista pénztárcára szabott árak várják a vendégeket. A körfolyosón bőrkanapékon és kényelmes székeken, a galérián kényelmes boxokban van lehetőség egy kis pihenésre. Aki egy igazán fergeteges, több száz fős bulira vágyik, annak itt a helye!

További információkról és aktuális eseményekről tájékozódj a honlapjukon vagy Facebook oldalukon!

ClubCeption

A kollégium első emeletén helyezkedik el a hangulatos ClubCeption. Világító falak, billiárd, csocsó, darts, léghoki és hangulatos zene vár mindenkit, aki kikapcsolódásra vágyik. Vasárnaponként egy csendesebb, hétkezdő bulikat nyit a „CC”, ezen kívül 2-3 hetente egy-egy nagybuli kerül megrendezésre. Rendszeres italakciók, koktélok és egyetemista pénztárcára szabott árak várják a vendégeket. Aki egy igazán hangulatos, kisebb volumenű, színvonalas bulira vágyik, annak itt a helye!

További információkról és aktuális eseményekről tájékozódj Facebook oldalukon!

Homár

A Mad World és a ClubCeption pultosairól sem szabad megfeledkezzünk, akik nélkül nem lenne ugyanolyan a buli. A sörcsapolás szakavatottjai. Nincs olyan koktél, amit ne tudnának elkészíteni. A Sex On The Beach, a Véres Agy, a Cuba Libre csak kissujjgyakorlat számukra. Itt igazi különlegességeket is megkóstolhatsz, mint például az E.T., az Orgazmus vagy a Flaming Lamborghini.

Ha egy nagymúltú, színvonalas, rendszeres és változatos szórakozóhelyre vágysz, a Schönherzben a helyed! Várunk sok szeretettel!

 

Vásárhelyi Pál Kollégium

Drönk

Körünk 1968-ban alakult, 47 évvel ezelőtt, így elmondható, hogy az építőkar legpatinásabb diákkörei közé tartozik. A Drönk egy, a Műegyetemen közkedvelt zenés szórakozóhely, tánccal, csocsóasztallal, és fergeteges hangulattal a Vásárhelyi Pál Kollégium B épületének alagsorában.

Heti három alkalommal vagyunk nyitva: szerdán, csütörtökön és vasárnap. Ne várjatok nagy báltermet, a hely a maga 100m2-ével családias légkört teremt. Lehet itt beszélgetni, új barátokat szerezni, és ha esetleg kedvetek támadna, akkor meginni egy-két sört, utána pedig hajnalig bulizni olyan zenékre, amiket szerettek.Ezt a hangulatot igazából nehéz lenne körülírni, egyszerűen szórakozva szórakoztatunk.

Palibácsi

A Palibácsi kör a Vásárhelyi Pál Kollégium 2002-ben alapult köre, névadója egyben a kollégium névadója is. A kör kéthetente csütörtökönként (váltásban a Vásárhelyi Klubbal) tart zenés rendezvényeket a kollégiumban. Az esték mindig frappáns és humoros címet viselnek (pl. Diplomafosztó), s gyakran szokatlan szórakoztató elemeket vonultatnak fel (Color Hair Party). A körtagok a pultozás mellett gyakran zenés-táncos előadással, ún. ’performansszal’ készülnek a nagyérdeműnek. A kör nevét viselő koktél mellett sok más ital kapható jó áron, amelyet a népes és visszatérő vendégtábor mérete ismer talán el a legjobban.

Vásárhelyi klub

A Vásárhelyi Klub a Vásárhelyi Pál Kollégium egyik legrégebbi öntevékeny köre. A kör kéthetente csütörtökönként (váltásban a Palibácsival) tart zenés rendezvényeket a kollégiumban, mely minden alkalommal egy téma köré szerveződik. Olykor a bárpultban dolgozók jelmezt öltenek a téma alapján, s egész este abban szolgálják ki a vendégeket, máskor pedig zenés táncműsorral szórakoztatják a mulatni vágyókat a kései órákban. A témákhoz minden alkalommal egyedi italakciók társulnak, vonzó célponttá téve a ’Klubot’ az éjszakai élet résztvevőinek.

 

Wigner Jenő Kollégium

Roller Club

Izgalmas. Bulik. Központ. Közösség. Ez a Roller Club, a BME GTK hivatalos szórakozóhelye. Ez a pár szó tökéletesen leírja a Rollert, mint jelenséget, azonban ez még közel sem elég.

A Wigner Jenő Kollégium alagsorában található vendéglátóipari egység a Roller Club. Személyzetét a kar aktív, lelkes hallgatói alkotják. A Roller félévente 4-5 bulira nyit ki, általában csütörtök vagy péntek esténként. Ezekről a bulikról általában a Facebookon keresztül értesülhettek, ezért érdemes követni a Roller Club oldalát.