Egyetemi klubok

 

Egyetemünkön minden kollégiumban található legalább egy olyan klub, ami eseti vagy állandó nyitva tartással várja a hallgatókat. Ezek a helyek több okból is különlegesek. Egyfelől minden klubban hallgatók dolgoznak és szervezik a rendezvényeket, így kellemes környezet vár mindenkire, aki betér valamelyik helyre. Másfelől teljes mértékben egyetemistabarát árakkal állnak a hallgatók rendelkezésére.

A klubokat kollégiumonként mutatjuk be.

 

Baross Gábor Kollégium

Habár

A Baross Gábor Kollégium alagsorában található a HaBár Szórakoztató és Élménycentrum. Minden egyetemistát és szórakozni vágyó fiatalt sok szeretettel várnak a megújult klubban egy fergeteges éjszakára, vagy csak egy délutáni kávézásra!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

 

Bercsényi 28-30. Kollégium

Gödör

A Bercsényi 28-30 Kollégium alagsorában található a Bercsényi Gödör Klub, amely mozgalmas múltat tudhat maga mögött. A múlt században a budapesti szórakozás meghatározó helyszíne volt, újraalakulása óta az építészek legkedveltebb helye. Minden héten csütörtökön tart különböző tematikájú rendezvényeket, mint a Vödör Gödör, Paraszt Gödör, White Cat Gödör vagy Leadás Gödör. 2016-ban a vezetőség bővítette a profilját, és helyszínt adott a feltörekvő zenekarok számára is, így az előzenei performansz is a repertoárjukba tartozik. Minden esemény ingyenes és nyitott, más karokról vagy egyetemen kívülről érkezőket is szívesen látnak vonzó áraikkal, megújuló bulijaikkal és folyamatosan változó enteriőrrel.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

 

Kármán Tódor Kollégium

Kármán Klub

A Kármán Tódor Kollégium földszintjén található Kármán Klub mindenki számára remek lehetőség a kikapcsolódásra. Legyen szó egy "életmentő" reggeli kávéról órára menet, a nagy kedvenc rántottás-baconos stangliról vagy egy gyors ebédről, akár egy esti összejövetelről buli előtt, a klubban minderre adott a lehetőség! Aki nem szeretne lemaradni a fontos meccsekről, télen-nyáron követheti kedvenc csapatai meccseit a barátaival! A gépészek közkedvelt találkozóhelye minden hétköznap 07.30-00.00 között várja a szórakozni vágyó fiatalságot!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

Old’s

Az egyetemi klubok születésének története régi időkre nyúlik vissza, ez a Gépészmérnöki Karon megtalálható Old’s Clubbal sincs másként. 1986 környékén kezdte meg működését és azóta a hallgatók kikapcsolódásáért dolgozik. A fiatal gólyák ideérkezésükkor ezen a helyen még szorosabbá tehetik a kapcsolatokat más gépészmérnök hallgatókkal, sőt életre szóló barátságok is köttethetnek – akár más karokon vagy egyetemeken tanuló lányokkal, srácokkal. Itt bárki levezetheti a felgyülemlett feszültséget, hogy új lendületet vehessen és könnyebben vegye az akadályokat egyetemi pályafutása során. Minden második héten, csütörtökönként tartanak  vidám hangulatú bulit, ahová mindenkit szeretettel várnak!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

Bassment

Budapest első olyan bass music klubja, amely egyetemi környezetben alakult. 2009 végén állt össze egy kisebb baráti társaság azzal a céllal, hogy bővítse az egyetemi bulikat jellemző kissé egyhangú zenei kínálatot, és teret adjon az elektronikus zenék kedvelőinek egy olyan helyen, ahol a legizgalmasabb aktuális stílusokból a legfrissebb zenék hallhatók. Electro, garage, grime, dubstep, trap, glitch, hip-hop, drumnbass: csak néhány irányzat a rendszeresen feltett trekkekből, ezek mellett sok minden mással is kísérleteztek már. Sokáig a Kármán Koli alagsora adta a terepet az eseményeiknek, de egy ideje már a belvárosban is aktívan keresik a lehetőségeket a bemutatkozásra. Ennek eredményeképp egyre több alkalmuk van elismert és frekventált klubokban játszani, így a bass orientált aktualitásokkal egyre nagyobb közösséget mozgatnak meg.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

 

Martos Kollégium

Martos Csocsó Klub

Érdemes ide benézni a délutáni rohanás közepette egy finom kávéra, egy ZH utáni koccintásra vagy egy eszméletlen, hajnalig tartó bulira az Ars Presso jóvoltából. Hogy miért Csocsó Klub? Három, naponta karbantartott Garlando Olympic Silver és egy kétszemélyes kompakt csocsóasztal áll a kocsmasportok szerelmeseinek rendelkezésére, emellett darts és a Martos Sörpong Liga jóvoltából sörpong is várja a vendégeket! Akiknek akkor sem kell csüggedniük, ha elfáradtak vagy nem szeretnének játszani, hiszen rendszeres sportközvetítésekkel gondoskodnak a számukra is megfelelő kikapcsolódásról, ehhez egy nagyképernyős televízió és két projektor áll rendelkezésre. Délutánonként kávézó hangulatban, esténként felpörögve, nagy sör és italválasztékkal, és igazán alacsony árakkal vár mindenkit a Martos Csocsó Klub!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

 

Schönherz Kollégium

Mad World

A kollégium földszintjén található nagyterem és körfolyosó rendszeresen tárja ki kapuit a szórakozni vágyó fiatalok előtt. Ilyenkor több száz egyetemista lepi el a teret, ahol koncerteket, diszkókat, hatalmas bulikat rendeznek. A vendégeket rendszeres italakciók, koktélok és egyetemista pénztárcára szabott árak várják. A körfolyosón bőrkanapékon és kényelmes székeken, a galérián kényelmes boxokban van lehetőség egy kis pihenésre. Aki egy igazán fergeteges, több száz fős bulira vágyik, annak itt a helye!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

ClubCeption

A kollégium első emeletén található a hangulatos ClubCeption, ahol világító falak, billiárd, csocsó, darts, léghoki és hangulatos zene vár minden kikapcsolódásra vágyót. Vasárnaponként csendesebb, hétkezdő bulikat nyit a „CC”, ezen kívül 2-3 hetente egy-egy nagyobb bulit rendeznek. Itt is rendszeres italakciók, koktélok és egyetemista pénztárcára szabott árak várják a vendégeket. Várják az igazán hangulatos, kisebb volumenű, színvonalas bulira vágyókat!

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

Homár

A Mad World és a ClubCeption pultosairól sem szabad megfeledkezni, akik nélkül nem lenne ugyanolyan a buli. Egy 2007-ben alakult pultos gárdát kezdtek el Homárosoknak hívni, ők azóta is folyamatosan frissülnek új tagokkal, és mellettük egy-egy este az „öregebb” tagok is visszajárnak kiszolgálni. Ők a sörcsapolás szakavatottjai és nincs olyan koktél, amit ne tudnának elkészíteni.

 

Vásárhelyi Pál Kollégium

Drönk

A Drönk egy, a Műegyetemen közkedvelt zenés szórakozóhely, amely tánccal, csocsóasztallal és fergeteges hangulattal vár a Vásárhelyi Pál Kollégium B épületének alagsorában. A kör 1968-ban alakult, így elmondható, hogy az építőkar legpatinásabb diákkörei közé tartozik. Heti három alkalommal vannak nyitva: szerdán, csütörtökön és vasárnap. A betérők ne várjanak nagy báltermet: a hely a maga 100m2-ével családias légkört teremt. Lehet itt beszélgetni, új barátokat szerezni, meginni egy-két sört, utána pedig hajnalig bulizni. Ezt a hangulatot igazából nehéz lenne körülírni, egyszerűen szórakozva szórakoztatnak.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

Palibácsi

A 2002-ben alakult kör névadója egyben a kollégium névadója is. A kör kéthetente csütörtökönként (váltásban a Vásárhelyi Klubbal) tart zenés rendezvényeket a kollégiumban. Az esték mindig frappáns és humoros címet viselnek (pl. Diplomafosztó), és gyakran szokatlan szórakoztató elemeket vonultatnak fel (pl. Color Hair Party). A körtagok a pultozás mellett zenés-táncos előadással, ún. ’performansszal’ is készülnek a nagyérdeműnek. A kör nevét viselő koktél mellett sok más ital is kapható jó áron, amelyet a népes és visszatérő vendégtábor mérete ismer talán el a legjobban.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

Vásárhelyi Klub

Aklub a Vásárhelyi Pál Kollégium egyik legrégebbi öntevékeny köre, amely kéthetente csütörtökönként (váltásban a Palibácsival) tart zenés rendezvényeket a kollégiumban. Ezek minden alkalommal egy választott téma köré szerveződnek. Olykor a bárpultban dolgozók is jelmezt öltenek a téma alapján, és egész este abban szolgálják ki a vendégeket, máskor pedig zenés táncműsorral szórakoztatják a mulatni vágyókat a kései órákban. A témákhoz minden alkalommal egyedi italakciók társulnak, vonzó célponttá téve a klubot az éjszakai élet résztvevőinek.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

WhiteFül

A WhiteFÜL Klub a kollégium szintén nagy hagyományú klubja, amely élőzenés koncertek szervezésével foglalkozik. A klub működtetését olyan kollégisták kezdték meg, akik helyet kívántak biztosítani az igényes zenének a kollégiumban. Az utóbbi időben a zenei paletta elég szélessé vált, rock, underground, folk blues és jazz zenekarokkal is lehet találkozni, nagy nevek és igazán kezdő bandák is helyet kaphatnak náluk. 2010 tavaszán, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első WhiteFÜL tehetségkutatót, amelyen a karon tanulókból álló zenekarok mutatták be zenei tudásukat. Azóta a rendezvényt kisebb változtatásokkal évről-évre megtartják. Hétfő esténként - minden félév során 4-6 alkalommal - van rendezvényük, amely alkalmanként 2-3 zenekar koncertjét foglalja magába, mindig ingyenes belépéssel mindenki számára.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.

 

Wigner Jenő Kollégium

Roller Club

Izgalmas. Bulik. Központ. Közösség - ez a Roller Club, a BME GTK hivatalos szórakozóhelye. Ez a pár szó tökéletesen leírja a Rollert, mint jelenséget, azonban ez még közel sem minden! A kollégium alagsorában található vendéglátóipari egység személyzetét a kar aktív, lelkes hallgatói alkotják. A Roller félévente 4-5 bulira nyit ki, általában csütörtök vagy péntek esténként.

Bővebb információ a Facebook oldalukon található.