Hallgatói Külügyi Testület

 

ESN BME

Az Erasmus Student Network (ESN) az egyik legnagyobb nemzetközi non-profit diákszervezet, amely már 15 éve van jelen a BME-n is! Az ESN azt a feladatot tűzte ki céljául, hogy segítse az ideérkező diákok beilleszkedését az új környezetbe, platformot biztosítson a hallgatók egymással való ismerkedésére, kulturális -, és egyéb programokat szervezzen számukra. Ez egy remek lehetőség arra, hogy

  • a tantermeken kívül is gyakorold/fejleszd meglévő nyelvtudásodat
  • új barátokat szerezz a világ minden pontjáról: Amerikától – Európa összes országán át – Dél-Koreáig,
  • más kultúrákat, szokásokat ismerhess meg és felkészülj külföldi tanulmányaidra.

 

IAESTE BME

Az IAESTE-t 1948-ban tíz európai ország egyetemi professzora alapította azzal a céllal, hogy mérnökhallgatóik nemzetközi környezetben szerezhessenek értékes szakmai- és élettapasztalatokat, majd hazatérésük után saját hazájukban kamatoztassák tudásukat. Azóta az Egyesület több mint 85 országban van jelen világszerte, és több mint 300.000 hallgató vett részt csereprogramjában. Évente 7.000 diák kapja meg a lehetőséget, hogy szélesítse látókörét, és szakmai élményeket, tapasztalatokat gyűjtsön a világ egy másik oldalán. Magyarország 1983-ban csatlakozott az Egyesülethez. A résztvevők száma fokozatosan nőtt, eddig közel 4.000 magyar diák tölthetett több mint 250.000 napot külföldön csereprogramuk segítségével, amivel a legsikeresebb kiutaztató szervezet a műszaki felsőoktatásban. Fennállásuk 30 éve során tevékenységi körük jelentősen bővült, a csereprogramon kívül különböző karrierprogramokat, szakmai konferenciákat, előadásokat, kiállításokat, nemzetközi kirándulásokat és készségfejlesztő tréningeket szerveznek.

 

ESTIEM Budapest BME

Az ESTIEM LG Budapest egy olyan nemzetközi műszaki menedzsereket összefogó hallgatói szervezet, melynek célkitűzései között szerepel a nemzetközi konferenciák, a diákcsere programok, esettanulmányi versenyek és szemináriumok szervezése, lebonyolítása, és koordinálása. Országhatárokon átívelő új barátságok, teljesen új kultúrák megismerése, értékes élmények, amikre mindig emlékezni fogsz. 77 helyi szervezet, 30 ország, több mint 60.000 diák.

A Tumblr oldalukon található utazási beszámolókból még többet megtudhatsz a szervezetről.

Europe is waiting for you!

 

AIESEC

Az AIESEC egy olyan globális, fiatalokból álló hálózat, ami pozitív hatással van a társadalomra azáltal, hogy vezetői tapasztalatot nyújt tagjainak és programjaiban részt vevőknek. Globális hálózatának köszönhetően, olyan nemzetközi önkéntes és szakmai programokat szervez, amelyek széles látókörrel és nemzetközi tapasztalattal rendelkező tehetséges fiatalokat képeznek, akik képesek globálisan gondolkozni és csapatban dolgozni. Önkéntes programjuk egy adott ország releváns kulturális, gazdasági vagy társadalmi kérdésével foglalkozik. Szakmai gyakorlat programjuk felsőbb évesek számára nyújt értékes munka-erőpiaci tapasztalatot.