Együttműködés a Vezető Informatikusok Szövetségével

Az együttműködés keretében a szövetség tagvállalatainak informatikai vezetői előadásokat tartanak a BME hallgatóinak.

Az együttműködési megállapodást Braun Péter, a Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) elnöke és Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja írta alá 2012. október 30-án.

A Vezető Informatikusok Szövetsége a magyar informatikai piac legnagyobb, meghatározó szervezeteit tömörítő társadalmi szervezete. A 2013. február 13-tól induló képzés célja, hogy az érdeklődő hallgatók első kézből, a hazai nagyvállalatok informatikai vezetőitől ismerjék meg azokat a problémákat, melyekkel diplomájuk megszerzése után, munkájuk során majd találkoznak. A sorozatban az informatikai vezetők munkájuk során szerzett tapasztalataikra alapozott előadásokat tartanak, melyben bemutatják saját munkakörnyezetüket, informatikai rendszereiket és az azzal kapcsolatos kihívásokat, valamint az arra adott megoldásokat.

A szeminárium a szorgalmi időszak alatt, a graduális képzésen kívül heti két tanóra előadáson való részvételre nyújt lehetőséget, ezen felül a megállapodás labor- és diplomamunka témát is biztosíthat.