Ismét megrendezi a Budapesti Szkeptikus Konferenciát a BME Fizikai Intézete

A konferenciára 2013. február 13-án kerül sor.  A rendezvény védnöke Pálinkás József, az MTA elnöke.

A konferencia helyet ad a Tiltott Találmányok Tárlatának, vagyis idén is felkínálja a lehetőséget azon feltalálók számára akik vállalják, hogy egy általuk alkotott eszközt a tudományosság elvárásainak megfelelő módon mutatnak be.

A konferencia programja

"Elsősorban arról lesz szó, hogy az egyszerű fizikai modellektől milyen absztrakciós távolságokra lehet eljutni a mikrovilágban és az Univerzumban, valamint a közvetlen tapasztalatok elemzésével az időjárás és a klíma törvényszerűségeinek felismerésében. Ugyanakkor nem minden terep alkalmas az ötletszerű kísérletezésre – a közoktatás biztosan nem. Pedig a NAT (nemzeti alaptanterv) rossz bűvész módjára úgy tünteti el tárgyát – esetünkben pl. a fizikát – a tanítani valók között, hogy többé azt senki meg nem találja. Ennek a taglalását követi majd a szünet.
Némi trópusi gyógytea elfogyasztása után az áltudományok további nagy vadászterületeinek, a biológiának és orvoslásnak, valamint a történelemnek és őstörténetnek egyes kérdéseiről hallhatunk. És mint eddigi konferenciáinkon legtöbbször, úgy most is az áltudományok elleni küzdelemben legfőbb szövetségesünknek és gyakran ádáz ellenfelünknek, a médiának gondjairól és lehetőségeiről cserélhetünk eszmét a tudományos újságírás kiválóságaival. A Tudományos Újságírók Klubja tagjai persze mindent tudnak az áltudományokról, de lehetnek a médiának csinálói és használói, akik haszonnal merítenek a felhalmozott tapasztalatból."