"Különösen jól megy a foci, a röplabda, a kosárlabda és a tenisz."

Az előzetes becslések szerint több mint 2000 hallgató vett részt a szeptember 16-i BME Sportnapon, ahol számos különböző sportágban próbálhatták ki magukat.

A Budapesti Egyetemi Sportnap műegyetemi rendezvényei a BME Sportközpontban, ill. a Bogdánfy utcai sporttelepen zajlottak nagyon kellemes őszi napsütésben. A szervezők felkészültségét dícséri, hogy különösebb probléma és fennakadás nélkül zajlott az egész napos, két helyszínes rendezvény. A résztvevők között volt Engert Attila, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke is, aki a Bogdánffy utcában töltötte a délelőttöt. A bme.hu kérdésére elárulta, hogy labdarúgásban indult az Ars Presso csapattal. "A csoportkörből 3 nyert meccs után továbbjutottunk, majd az egyenes kieséses szakaszban sajnos kiestünk az első meccsen" - mesélt az eredményről. Engert Attila azt is elmondta, hogy rendszeresen sportol, gyermekkora óta focizik - most már csak kispályán -, illetve körülbelül 4 éve squashol is.

Vincze Pál, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója szerint is nagyon jól sikerült a sportnap. A bme.hu-nak elmondta, hogy különösen magas színvonalú játékot láthattak a foci, röplabda, kosárlabda és tenisz kupákon, és a kiegészítő sportok is izgalmas versenyeket hoztak. "Sok elsőéves most ismerkedett meg az egyetemi sport infrastruktúrájával, a társakkal, az egyetemi sport körülményeivel" - tette még hozzá Vincze Pál.

A kék ég, a napsütés vagy a hideg sör tette? Nehéz lenne megmondani. Egy biztos, hogy igazi nyári hangulat fogadta a BME sportnap látogatóit. A fiatalok a legkülönbözőbb sportágakban mérhették össze erejüket. A „hagyományos” sportok mellett nagy sikere volt a kidobósnak vagy éppen a streetballnak is. A kidobós csapatverseny győztesei elmondták: céljuk a kupa megszerzése volt, amit meg is nyertek. A hétköznapokban inkább a távol keleti sportok érdeklik őket, mint a kravmaga és a karate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A diákok kérdésünkre elmondták, hogy azért jöttek el a sportnapra, mert itt lehetősége nyílt rengeteg új dolgot is kipróbálni. A hallgatók az egyetem mellett nagyon fontosnak tartják a sportolást. A legtöbben rendszeresen járnak a BME Sportközpontba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemcsak a lányok körében aratott osztatlan sikert a zumba. A kevésbé vállalkozó kedvűeknek sem kellett csak a nézők sorában maradniuk. Számtalan ügyességi játékkal várták őket a szervezők. Hatalmas volt a tolongás a csocsó asztalok körül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokan próbálták ki a virtuális evezést, illetve olyan férfiasabb sportokat, mint például a szkander. Több mint egy órát kellett sorban állnia annak, aki ügyességét a rekeszépítésben szerette volna kipróbálni. Az idei rekord 28 rekesz, amit összesen két hallgatónak sikerült teljesítenie a nap folyamán. A megkérdezett csúcstartó elmondta, másfél órát kellett várnia, amíg sorra került, de megérte. És hogy honnan ered a nyugalom, aminek sikerét is köszönhette? Évek óta SmartShito karatézik, és idén atletizálni kezdett.

Voltak olyanok, akik csak szurkolni jöttek ki a barátaiknak, aztán a „játékszenvedély” magával ragadta őket. A strandröplabda pályákon versenyen kívüli spontán csapatok alakultak és még késő délután is hatalmas küzdelem zajlott.

A Sportközpontban is számtalan lehetőség várta a hallgatókat, többek között floorball, squash, falmászás, fekvenyomás, sakk, futópad.

A Sportnapról készült további fotók a BME hivatalos Facebook oldalán tekinthetők meg.

M.A.

Fotó: Pintér Erik