Tájékoztató az egyetemi sportkoncepció megvalósulásáról

A Magyar Olimpiai Bizottság küldöttségét fogadták a Műegyetem vezetői november 11-én.

Péceli Gábor rektor fogadta a MOB küldöttségét, amelyben három olimpiai bajnok is helyet kapott. A delegációt Borkai Zsolt, a szervezet elnöke vezette. A tagok között volt Sipos Gertrúd elnöki tanácsadó, Szabó Bence főtitkár, Fábián László és Nagy Zsigmond (mindketten elnökségi tagok).

A BME  részéről Andor György rektorhelyettes a 2008-ban kidolgozott testnevelés és sportkoncepcióról, annak megvalósulásáról, Péhl Gábor műszaki főigazgató a Bogdánfy BME Sporttelepről, a BME Sport új fejlesztési terveiről, Bretz Gyula elnök a MAFC helyzetéről, Vincze Pál igazgató a BME testnevelési rendszeréről, a rendszeresen  sportoló hallgatók számának növekedéséről tartott tájékoztatót.

Andor György kifejezte reményét, hogy a jövőben közvetlen sporttámogatást kaphatnak az egyetemek. Hozzátette, hogy a Műegyetem meg szeretné tartani a Bogdánfy sporttelep használati jogát és szorgalmazza, hogy a BME kizárólagosan használhassa a Tüske gyakorló termeinek egyikét közösen az ELTE-vel, valamint kapjon kedvezményes sávhasználatot az épülő Tüske Uszodában.

Szóba került, hogy a BME vezetése méltánytalannak tartja a füredi Uni Hotel ellentételezés nélküli kisajátítását. A megbeszélésen elhangzott, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az utóbbi 2 évben a versenyrendezési hozzájáruláson kívül nem írt ki pályázatot az egyetemek számára. A MOB elnöke elmondta, közvetlen támogatásra nincs lehetőségük, de esetlegesen, bizonyos rendeleteken keresztül erre lesz mód.

A küldöttség minden tagja magasra értékelte az egyetem erőfeszítéseit és elkötelezettségét a sport iránt és a résztvevők külön gratuláltak a Sportközponthoz. 

T.J.

Fotó: Philip János