Második lett a BME hackercsapata az iCTF 2013 nemzetközi hackerversenyen

Az évente mintegy 100 csapat részvételével zajló rangos és nehéz versenyen a legjobb egyetemek képviselői vesznek részt.

Az International Capture The Flag (iCTF) elnevezésű, egyetemi csapatok számára rendezett nemzetközi hackerversenyt a Santa Barbara-i Egyetem (UCSB) szervezi. Az előző évekhez hasonlóan a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékén működő CrySyS Laboratórium ebben az évben is toborzott egy mintegy 25 tagú diákcsapatot, amely nemcsak a Műegyetemet képviselte, hanem egyedüli magyar csapat lévén az egész országot.

A SpamAndHex csapat tagjai a 123 induló csapatból 121-t sikerült megelőzniük a december 6-án a 9 órás, magyar idő szerint éjszaka zajló megmérettetésen, így az előkelő 2. helyen végeztek a hosszú és fárasztó versenyen.

A BME CrySyS Lab csapata a CrySyS Lab doktoranduszaiból és a CrySyS Student Core nevű diákkör tagjaiból áll. A csapat korábban is szép eredményeket ért el hasonló versenyeken, de az idei iCTF helyezés az eddigi legkiemelkedőbb teljesítményük. A bme.hu október közepén számolt be SpamAndHex tagjainak legutóbbi sikeréről. Akkor szintén a második helyen végeztek a CSAW CTF 2013 elnevezésű, 72 óráig tartó, egyetemek közötti hackerversenyen.