Educatio kiállítás: három nap a könnyebb választásért

A Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Közép-Európa legnagyobb ilyen rendezvénye.  Aki lemaradt, annak a Felvételi Kalauz segíthet.

„Fontosnak tartjuk, hogy a BME a lehető legtöbb és legkiválóbb felvételizőt győzze meg arról, hogy nálunk kezdje, illetve folytassa felsőfokú tanulmányait” – fejtette ki a bme.hu-nak a műegyetemi Támpont Iroda vezetője. Süveges Péter pozitív változásként értékelte, hogy bár „az érdeklődők száma a korábbi évekhez képest nem változott, de akik jöttek, célirányosabban keresték fel a BME standjait.”

Az Educatio 2014-en a műegyetemi karok ifjú megbízottai az induló szakok bemutatásán túl nagy hangsúlyt fektettek a szakmai- és a hallgatói élet ismertetésére is. A standok között több ízben a karok vezető tisztségviselői is felbukkantak.

A látogatók elsősorban a bejutással, a felvételi rendszerrel és a követelményekkel, valamint a közösségi élettel kapcsolatban tettek fel kérdéseket – számoltak be a Műegyetemet képviselő hallgatók. A fiatalok tudatos pályaválasztását tükrözi, hogy sokan már most az elhelyezkedési lehetőségekről is érdeklődtek – tudtuk meg.

A kiállítást elsősorban középiskolások látogatják. Az érdeklődők összetételének színesítésére a szervezők a három naposra nőtt rendezvény első napját kifejezetten a mesterképzések népszerűsítésének szentelték. A kezdeményezés kapcsán Süveges Péter elmondta, hogy „minden 10. érdeklődő a BME-n induló MSc szakokról informálódott”.

Az ingyenes kiállításon több mint 100 felsőoktatási intézmény, nyelviskola, szakképző intézmény, tankönyvkiadó, taneszközgyártó és -forgalmazó mutatkozott be. A szervezők a középiskolások mellett a másoddiploma előtt álló, illetve a végzős BSc-s hallgatókra is gondoltak. A közel 50 hazai felsőoktatási intézmény mellett számos külföldi egyetem és oktatással foglalkozó kutatóintézet is képviseltette magát.

A BME Támpont Iroda idén is összeállította a középiskolásokat segítő felvételi tájékoztatóját. „Ha nem tudtál elmenni a kiállításra, akkor sem kell elkeseredned” felhívás jegyében készült Felvételi Kalauz a BME Diákközpont oldaláról tölthető le.

-MA-

Fotó: Pintér Erik