Lehetőség és építő szándék a hallgatói ötletek megvalósítására

Újabb öt évre kötött stratégiai megállapodást a Siemens Zrt. és a BME. A Magyarországon több mint 125 éve jelen lévő német nagyvállalat másfél évtizede támogatja egyetemünket szerződéses keretek között.

„A megalapozott elméleti ismeretekre támaszkodó, gyakorlatban is alkalmazható tudás átadása mindig is sarokkövét képezte a műegyetemi oktatásnak, hiszen ez jobb teljesítmény nyújtására motiválja a hallgatókat. A Siemens és az egyetem közötti stratégiai együttműködés ehhez nyújt évek óta kiváló támogatást” – hangsúlyozta Péceli Gábor rektor.

„Számtalan olyan kiváló ötlet, innováció, fejlesztés születik meg már az iskolapadban, amely a Siemens számára is értékes lehet. Az idén ismételten megújított, immár hagyományosnak tekinthető stratégiai partnerség a kölcsönösen kedvező és érdekes pontok, projektek feltárására is hivatott” – utalt Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója arra, hogy a Siemens és a BME között fennálló stratégiai szerződés hosszú évekre nyúlik vissza, és kiemelt jelentőségű mind az egyetem, mind a vállalat számára.

A most aláírt megállapodás többek között nemzetközi és hazai hallgatói ösztöndíjak felajánlására, valamint az egyetemi szakmai kezdeményezések és a tudományos diákköri munka ösztönzésére, illetve a közös K+F projektek megerősítésére terjed ki. A projekt keretében a vállalat közel ötmillió forint értékben támogatja a BME-t. A Siemens továbbra is részt vállal a hallgatók pénzügyi támogatásában TDK, hallgatói kezdeményezések és szakdolgozatok pénzbeli díjazásán, illetve külföldi ösztöndíjprogramok finanszírozásán keresztül, valamint támogatja a BME-t a mérnöki hivatás népszerűsítését célzó törekvéseiben.

Fotó: Philip János