Három műegyetemi oktató részesült idén Puskás Tivadar-díjban

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék vezetője és munkatársai infokommunikációs szakmai tevékenységét ismerték el az 54. alkalommal kiosztott elismeréssel.

Magyar Gábor tanszékvezető „állhatatos szakmai tevékenységéért” kapta meg a rangos szakmai díjat. A Villamosmérnöki és Informatikai Kar oktatója korábban is számos elismerésben részesült (Kalmár László-, Pollák-Virág-, Kozma László- és IBM Faculty Award- díj). Magyar Gábort egyúttal megválasztották a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) új elnökévé is az ünnepélyes átadóval egybekötött rendezvényen. A BME tanszékvezetője az MTA Távközlési Tudományos Bizottságának tagja, szakmai irányítása alatt jött létre a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Nemzeti Digitális Adattár.

Heszberger Zalán, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének docense a HTE életében betöltött „fáradhatatlan szervezői tevékenységért, valamint magas színvonalú szakmai ismeretterjesztő és tudományos munkájáért” részesült elismerésben. Tanszéki kollégája, Vida Rolland egyetemi docens pedig konferenciaszervező tevékenységért, a HTE nemzetközi ismertségéhez, elismertségéhez való hozzájárulásáért, valamint nemzetközi színvonalú szakmai tudományos munkájáért kapott Puskás Tivadar-díjat.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület 1960 óta ismeri el a távközlés, a műsorszórás, az informatika, az elektronika és a tartalomkezelés fejlesztése terén kimagasló munkát végzőket a telefonhírmondó feltalálójáról elnevezett díjjal.