Kétévente bajnokok a BME floorballosai

Ötödik bajnoki címét szerezte meg a Műegyetem floorball csapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon.

A műegyetemisták „az egész torna folyamán kiemelkedő, összeszedett és eredményes játékot produkáltak, így méltó módon vívták ki újra az első helyért járó serleget és az aranyérmet” – hangsúlyozták a torna szervezői a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség számára készített beszámolójukban.

A torna legjobb mezőnyjátékosa, Lődör Kristóf és kapusa, Jani Sándor is a BME építőmérnök BSc-s hallgatói. A torna All Star csapatába pedig Rési Tamást, a BME mérnök-informatikus alapképzéses hallgatóját válogatták be (a fiatal sportolók a napokban vehették át elismerői okleveleiket a Jó tanuló, jó sportoló díjátadó ünnepségen, amelyről a bme.hu is hamarosan beszámol - a szerk.).

A torna végeredménye:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Debreceni Egyetem

3. Budapesti Corvinus Egyetem

4. Szegedi Tudományegyetem

5. Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont

6. Eötvös Lóránd Tudományegyetem

7. Dunaújvárosi Főiskola

8. Eszterházy Károly Főiskola, Eger

9. Széchenyi István Egyetem, Győr

10. Miskolci Egyetem

11. Óbudai Egyetem

12. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A floorball 1989-ben vonult be a hazai köztudatba palánklabda néven. A jégkoronghoz hasonló ütős labdajátékban 5+1 fős csapatok játszanak a kézilabdáéhoz hasonló méretű pályán.

A 2004-ben induló MEFOB-on a BME csapata 2006-ban szerezte meg első bajnoki címét, majd 2008-2009-ben és 2012-ben is diadalmaskodtak a felsőoktatási intézmények között.

Fotó: Tuli Balla, mefs.hu