„Példaképként is meg kell állniuk a helyüket a közösségben”

Két tárcavezető és az MTA elnöke is adott át magas állami kitüntetéseket összesen hét műegyetemi oktatónknak augusztus 20-a alkalmából.

Magyarország hozzáadott értékei (a díjazottak), az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepélyes átadáson augusztus 18-án a Pesti Vígadóban. A tárca vezetője kiemelte: szükség van személyes példaképekre a közösségépítésben. Kitüntetést kapni felelősség, mert példaképként is meg kell állniuk a helyüket a közösségben. A kitüntetés rang, mert a közösség döntése áll mögötte, de felelősség is, hiszen a kitüntetetté a nemzet bizalma.

 

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

 

Dr. Benyó Zoltán, a műszaki tudomány doktora, a BME Villamosmérnök és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék professor emeritusa

 

 

 

 

Kövesné dr. Gilicze Éva, Széchenyi-díjas közlekedésmérnök, az MTA doktora, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék professor emeritája.

 

 

 

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

 

Dr. Ábrahám György, az MTA doktora, a BME Gépészmérnöki Kar Mechatronika Optika és Gépészeti Informatika (MOGI) Tanszék egyetemi tanára.

 

 

 

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

 

Dr. Szabó Csaba Attila, a műszaki tudomány doktora, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék egyetemi tanára

 

 

 

 

Dr. Vincze Pál, a BME Testnevelő Központjának korábbi igazgatója

 

 

 

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter augusztus 19-én adott át állami és miniszteri kitüntetéseket. A tárcavezető Darányi Ignác Díjat adományozott Dr. Kovács Endrének, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék nyugalmazott adjunktusának a környezeti hatásvizsgálat magyarországi meghonosítását megalapozó kutatásai, valamint a belső égésű motorok környezetszennyezését vizsgáló kutatások eredményeinek szintetizálásához és elterjesztéséhez való nagymértékű hozzájárulása elismeréseként.

Lovász László MTA elnök augusztus 25-én a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét adta át Dr. Harsányi Gábor egyetemi tanárnak. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikai Technológia Tanszék tanszékvezetője a magyar felsőoktatás és mérnökképzés érdekében végzett kiemelkedő oktatói, hazai és nemzetközi kutatói, tudományszervezői tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

 

 

A kiemelt kép forrása: parlament.hu

-BK-