Elképzelések a fenntartható városi közlekedés megvalósításáról

Pneumobillal, elektromos meghajtású autóval és versenyautóval is kiemelkedően jól szerepeltek a műegyetemisták a IV. MVM Energia Futamon.  

Idén hat magyarországi egyetem és főiskola autóépítő hallgatói mérték össze tudásukat hét kategóriában az elektromos motorok és autók, napelemes autók, valamint a sűrített levegő és emberi erő által hajtott járművek versenyén. A Műegyetemet képviselő csapatok a több mint hatvan, szénhidrogén-meghajtást nélkülöző közlekedési eszközök mezőnyében mind dobogós helyeket értek el.

A BME Formula Racing Team villamos hajtású versenyautójával az első helyet szerezte meg az „Épített versenyjármű” kategóriában.

 

A Paradicsom Csapat az „Épített jármű” kategóriában győzedelmeskedett elektromos járművével.

 

A Műszakik Pneumobil Team második, a Kakukktojás nevű csapat pedig harmadik helyen végzett a „Pneumatikus járművek” kategóriában a a sűrített levegővel hajtott autós csapatok között.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2011-ben hívta életre a nemzetközileg is elismert rendezvénysorozatot azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelésre és -felhasználásra, valamint megmutassa, hogy megvalósítható a fenntartható városi közlekedés. A versenyen évről-évre egyre több felsőoktatási intézmény vesz részt.

Fotók forrása: MVM Energiafutam hivatalos Facebook oldala