A jövő mérnökei a holnap élelmiszereinek kifejlesztői is

A BME csapata tizenhat ország élelmiszermérnökeivel mérte össze tudását és kreativitását az ECOTROPHELIA Europea 2014-en.

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar csapatának „Lenda” gyógynövényes joghurtkészítményei a hatodik helyezést érték el az élelmiszer innovációk európai diákversenyén.

A gyógynövények – a tradicionálistól az egzotikusig – végtelen számú lehetőséget biztosítanak az élelmiszeripar számára. „Meggyőződésünk, hogy a Lenda hozzájárul egészségünk megőrzéséhez és megtalálja az utat egészségtudatos, a mesterséges összetevőktől mentes készítményeket kereső fogyasztókhoz” – olvashatjuk a csapat pályázatában. A versenyre a műegyetemisták háromféle ízesítésű joghurtot állítottak elő.

A Tömösközi Sándor vezette BME csapat tagjai Lelkes Péter, Barczikai Dóra, Fehér Anna, Csontos Zsuzsanna, Erőss Tímea, Nagy Tamás voltak.

Az ECOTROPHELIA Europea versenyt 2011 óta rendezik meg. Az Európai Bizottság által támogatott megmérettetés célja az öko-innovativ megoldások és termékek terjesztése, a környezeti hatások csökkentése és az élelmiszer-feldolgozás alatt keletkező költségek mérséklése.