„Ne csak szurkolj, segíts Te is!”

Adománygyűjtést szervez a BME Futball Club. Február 23-ig várják a  konzerveket az egyetemen  kihelyezett gyűjtődobozokba. 

„Minden játékosunk felajánlott egy-egy konzervet az Ökumenikus Segélyszervezet javára, amelynek munkatársai eljuttatják a tartós élelmiszereket a rászoruló családokhoz” – tájékoztatta a bme.hu-t Imreh Balázs, a BME FC alelnöke, a BME Villanyfényes Bajnokság főszervezője.

A szervezők szándéka, hogy minél több helyen jótékonysági dobozt állítanak fel, amelybe a BME hallgatói és oktatói elhelyezhetik adományaikat. Imreh Balázs tájékoztatása szerint az első dobozok már meg is találhatók a BME kollégiumaiban, sporttelepein és az egyetem néhány épületében.

A Villanyfényes Bajnokság szervezői idén a nevezési díj befizetése mellett minden csapattól azt kérték, hogy ajánljanak fel annyi élelmiszerkonzervet, ahányan a csapatban játszanak. „A BME FC Magyarország legnagyobb futball sportegyesülete, összesen már 2500-an vagyunk, tehát sok kicsi itt tényleg sokra megy” – nyomatékosította Balázs.

Az összegyűlt adományokat február 23-án a Gabányi Sportcsarnokban adják át az este fél kilenckor kezdődő BME FC - Göcsej Sport Klub futsal mérkőzés előtt. Szintén a meccsen osztják ki a 2014. évi téli szezon bajnokságának díjait.