Egyszerre két bajnokságban állt helyt a BME futsal csapata

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, és vele egyidejűleg a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság utolsó fordulóját a döntő előtt.

Fontos, határokat nem ismerő összetartó ereje van a sportnak – hangsúlyozta Nyilasi Tibor, a Ferencváros egykor legendás játékosa, hetvenszeres válogatott focista az ELTE BTK-n rendezett megnyitón. Idén tizenhat egyetem futsalcsapata feszült egymásnak a Cheerleaderek II. Országos Bajnokságával egybekötött kétnapos tornán, amelyet végül a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem nyert meg.

A BME futsal csapata párhuzamosan vett részt a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon és a KEK-en. A műegyetemistáknak az előbbi sorozat jobban sikerült: elsőként jutottak a döntőbe. A VI. KEK-en azonban rendkívül erős csoportba kerültek, és a tornát végül a 12. helyen zárták.

A csapatok és a támogatók a tornán több mint fél millió forintnyi pénzadományt gyűjtöttek össze az erdélyi Tusnádfürdőn működő Szent László Gyermekotthon nehéz sorsú gyermekeinek.

A BME Futball Club is adománygyűjtésbe kezdtek februárban, jótékonysági akciójukra a bme.hu is felhívta a figyelmet. Minden játékosuk felajánlott egy-egy konzervet az Ökumenikus Segélyszervezet javára, amelynek munkatársai február végén juttatták el a tartós élelmiszereket, mintegy háromezer darab konzervet a rászoruló családokhoz.

Az akcióhoz a játékosok mellett a teljes BME focicsalád csatlakozott: kis- és nagypályás csapatok, a futsal és a teqball csapat, valamint számos szurkoló is. Az egyetem leglátogatottabb pontjain gyűjtődobozokat helyeztek el, így a BME hallgatói és oktatói is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az egyetemisták lelkesedését jól mutatja, hogy az akció utolsó napjaira a BME környéki kisboltokból minden konzerv elfogyott, így a későn ébredőknek távolabbi üzletekben kellett beszerezni az adományt.

Fotó: Simó Szabolcs