A BME munkatársainak és hallgatóinak családtagjait is várják

Több nemzedék sportolhat együtt a május 10-én első alkalommal rendezendő családi sportfesztiválon a Műegyetemen. Előzetes a hagyományteremtő szándékkal életre hívott kezdeményezésről.

„Kifejezetten hétvégi családi sportnap nincs más hazai egyetemen, eddig a BME-n is csak a hallgatóknak rendeztünk hasonlót, tanítási időben. Így nagyon szeretnénk, ha minél többen eljönnének” – hangsúlyozta Kincses Gábor, a BME Testnevelési Központ igazgatója.

Streetball, kispályás foci, strandröplabda és teniszversenyek várják majd a résztvevőket, a megmérettetésekre már most lehet csapatokat nevezni – mesélt a programokról Várhegyi Katalin főszervező. „Nincsenek kategóriák, az a lényeg, hogy mindenki jöjjön és játsszon, minden program ingyenes” – tette hozzá Kincses Gábor. „Akár a tanszékek is megmérkőzhetnek egymással, így a Legzöldebb Tanszék címért folyó versenyhez hasonlóan a jövőben akár a legsportosabb tanszékeket is díjazhatnánk” – vélekedett.

Az érdeklődők a fitness parkban kipróbálhatják a jógát, a thai-chi-t, többféle típusú aerobik órán vehetnek részt (zumba, alakformálós, küzdősportos stb.). Mászófal, sakktáblák és íjászat is várja a résztvevőket. A kevésbé közismert sportágak közül a teqball-lal, a frizbihez hasonló tamburello-val és az ultimate sandbag nevű, homokzsákokkal végzett funkcionális mozgásformával ismerkedhetnek meg a sportnapra látogatók.

A Testnevelési Központ munkatársai a gyermekeknek is szerveznek programokat és ügyességi játékokat, sőt a szépkorúakra is gondoltak: „a kímélőbb nordic walking kipróbálása mellett például fizikai állapotfelmérésre is lehetőség nyílik” – sorolták a szervezők.

A rendezvény lebonyolításába a Testnevelési Egyetem rekreáció szakos hallgatói is bekapcsolódnak Vass Zoltán oktató, a BME MAFC Aikido Klubjának vezető edzője vezetésével. A két intézmény közötti együttműködés nyomán ez nekik gyakorlati vizsgafeladatot jelent. „Örömmel tölt el minket, hogy sportszakmai kérdésekben együtt dolgozhatunk velük” – hangsúlyozta Kincses Gábor.

Az esemény fővédnökségét Péceli Gábor rektor vállalta, a védnökök pedig Barta-Eke Gyula kancellár és Kövesi János, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja. A családi rendezvényt a BME Bogdánfy úti sporttelepén tartják meg, ahol 10 és 16 óra között várják a BME oktatóit és dolgozóit, valamint az egyetemi hallgatókat családjaikkal.

- BK -